Yıkımı Yarım Bırakılan Metruk Bina Mağdur Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kayyum döneminde metruk binalar yıkıldı. Algül Mahallesi’nde bulunan bir metruk binanın yıkımı yarım bırakıldı. Harabe haldeki yapının uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline gelmesi bölgedeki vatandaşı mağdur ediyor.

Yıkıntıların temizlenmesini istediklerini belirten bir mahalleli “Şu dama çıkıyorlar, uyuşturucu içiyorlar. 10 defa Belediyeye söyledik, eski muhtara söyledik gelin yapın diye. Yaparsak eviniz yıkılacak dediler. Evimiz yıkılmaz. Bari iki işçi gönderin kepçeyle burayı düzeltsinler” dedi.

Yıkımı Yarım Bırakılan Metruk Bina Mağdur Ediyor

Evlerinde rahatça yaşamak istediklerini ifade eden mahalleli, “Kepçe buraya kadar giriyor. İncir ağacım şuradakinden daha büyüktü kökü de buradadır. Kökünden söktüler. Şurayı yıksınlar diye incir ağacımı feda ettim. 3-4 yıldır böyledir. Korkuyoruz. Damımızda uyuyamıyoruz. Diyoruz ki gelip burayı düzeltsinler. Şu alanı temizlesinler. En azından biz de evimizde yaşayabilelim” diye konuştu.

Yıkımı Yarım Bırakılan Metruk Bina Mağdur Ediyor

Belediyenin konuyla ilgilenmediğini belirten mahalle sakini Mehmet Aslancı “Kaç keredir belediyeye gidiyorum. Belediyeye söylüyorum da, kimse ilgilenmiyor. Diyorlar ki arabamız kepçemiz gelmiyor buraya. Annem tek başına evde yatamıyor. Sürekli gelip şu binada uyuşturucu içiyorlar” dedi.

Çocukların rahatça evden çıkamadığını söyleyen Aslancı, “Kimse çocuklarını dışarıya bırakmıyor, korkuyorlar. Ne çocuklarımız dışarıya çıkabiliyor ne okula gidebiliyorlar. Her gün bu ızdırabı çekeceğimize biz de en sonda evimizi terk edip gideceğiz buralardan. Şurayı temizlesinler molozu atsınlar başka bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıkımı Yarım Bırakılan Metruk Bina Mağdur Ediyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yıkımı Yarım Bırakılan Metruk Bina Mağdur Ediyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!