Yer Altı Çöp Konteynerleri Nihayet Onarılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki Ne Haber’in defalarca gündeme getirdiği arızalı yeraltı çöp konteynerleri için onarım ve bakım çalışmalarına nihayet başladı.

Şehir genelinde yer altı çöp konteynerlerinin arızalanması nedeniyle açık bulunan çöp konteynerleri konulmuştu. Bu da kötü bir kokunun yayılmasına neden olmuştu.

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yerin altında yer alan konteynerlerin kırılan demir kapakları, platform, asansör ve menteşeleri kaynak yardımıyla onarımlara başladı.

Ne Haber, daha önce defalarca konuyu gündemine taşımış vatandaşın durumdan rahatsızlığını dile getirmişti.

Konuyla ilgili Ne Haber’in yaptığı “Siirt 5 Yıl Geriye Gitti!” başlıklı haberde şu ifadelere yer verilmişti:

Siirt’te 2017 yılında yapımına başlanan yer altı çöp konteynerleri sistemi son zamanlarda kullanılamaz hale geldi. Şehrin birçok noktasında işlevini yitiren konteynerlerin yerine açıkta bulunan konteynerlerin yerleştirilmesi mahallelerde kötü kokulara ve görüntü kirliliğine neden oldu.

Aylar önce Ne Haber’in gündeme getirdiği “Çöp konteynerleri kullanılamıyor” haberinin ardından Siirt Belediyesi yetkilileri muhabirlerimize ulaşarak sorunun ivedilikle çözüleceğini belirtmişti. Üzerinden aylar geçmesine rağmen sorunun devam etmesi mahalleliyi çileden çıkardı.

Kokudan dolayı kapılarını açamadıklarını belirten esnaflar, vatandaşların sıcak havaya rağmen pencerlerini kapalı tutmak zorunda kaldığını söyledi.

Bahçelievler Mahallesi esnafı Reşit Marviş, “Bunun asansörünü yapmak çok mu zor? Koku ve sineklerden kapıları açamıyoruz. Kapıyı kapalı tuttuğumuz için dükkanın açık olup olmadığı bile anlaşılmıyor. Kapıyı kapalı görenler geri dönüyor. Kapıyı açınca da içerisi sinek doluyor. Bina sakinleri de çok rahatsız. Pencereleri açamadıkları için klimayı açıyorlar, hepsine yüksek fatura geliyor. 500 600 TL fatura geliyor her birine.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yer Altı Çöp Konteynerleri Nihayet Onarılıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!