Bünyamin Aybek

Sadece Soruyorum

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepinize merhaba malumunuzdur ülkemiz bugünlerde deprem hatta depremlerle mücadele ediyor. Herkes yazdı, çizdi ama maalesef geldiğimiz, gördüğümüz noktada her tarafımız ölü her tarafımız yara içinde ben de naçizane bir şeyler yazmak, sormak istiyorum. Dilerseniz  yazıma ve sorularıma geçelim.

Ülkede her şeyin ateş pahası olduğu dönemde insan hayatının bu kadar ucuz olması düşüncesi beynimi kemiriyor.

İktidar geç davrandı, geç kaldı, geç müdahale etti… Hiç bu konulara girmeyeceğim zira her şey ortada. Olayı tamamen insanların vicdanına bırakıyorum. Olayın bu tarafı çok su götürür çünkü.

Neyse devam edelim. Siz hiç bir olay karşısında işinizi yapamadığınız ya da gördüğünüz bir görüntü karşısında dona kalıp kaldığınız oldu mu?

Maalesef benim oldu. Gazetecilik mesleğimde ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kaldım. Gördüğüm görüntüler aklımdan silinmiyor. Bir türlü afet bölgelerinde gördüğüm, dinlediğim acıları unutamıyorum. 21. yüzyılda bu kadar aciz ve çaresiz olduğumuzu görmek beni çok üzüyor.

Ama ortada su götürmez bir gerçek var ki can kaybı bizim can kaybımız, acı bizim acımız, ağıtlar bizim ağıtlarımız, yıkılan dökülen ne varsa bizim.

Deprem Oldu Ya Sonrası?

Aslında uzun uzun yazmak geliyor içimden yukarıda da okuduğunuz gibi direkt size soracağım, deprem oldu şimdi ne yapacağız? Şimdi bizi neler bekliyor? Vaatler mi, ya da seçim sözleri mi? Ben bu konuyu size bırakıyorum.

Legal Yağmacılar

Deprem alanında canını dişine katarak canla başla kendi rahatlarından fedakarlık edip can kurtarmaya çalışan, bir taş üstünden taş alıp bu millete destek olmak isteyen, yol kenarında bir bardak su dağıtanları nasıl unutulmayacaksa; 4 çorbaya fahiş fiyat isteyenler de asla unutulmamalıdır. Bunların yağmacılardan hiç bir farkı yoktur.

Ben bir gazeteci olarak şu nu çok merak ediyorum, daha önce soran oldu mu onu da bilmiyorum. İzlediğim programlarda da hiç bahsi geçmedi. Asrın felaketi diye nitelendirilen depremde sizce baş edebildik mi, yoksa sınıfta mı kaldık?

Sadece Soruyorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. ????????

  2. Öncelikli söylediklerinizi çok içten buldum. Umarım yaşadıklarımız dan ders alırız bende bunu merak ediyor ve temenni ediyorum.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!