Şırnaklı Yönetmen Uluslararası Başarı Elde Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnaklı yönetmen Erdal Salihoğlu, babasının hikayesinden esinlenerek yazdığı ilk filmi İnanç ile İran Uluslararası Film Festivali’nde ‘Altın Kamera’ ödülünü kazandı.

Şırnaklı genç yönetmen Erdal Salihoğlu (25), babasının hayat hikayesinden esinlenerek yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi İnanç ile İran Uluslararası 5 Film ve Fotoğraf Festivali’nde ünlü yönetmen Abbas Kiyarüstemi adına verilen ‘Altın Kamera’ ödülünü kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Salihoğlu, babasının okula gitme mücadelesini konu alan İnanç isimli senaryosunu hazırlayarak ilk filmini çekmeye karar verdi. Film, köyde göreve başlayan ve Kürtçe bilmediği için köylülerle iletişimde zorlanan bir öğretmenin, dedesini şikayet etme tehdidi üzerine gelişen olayları anlatıyor. Karakterlerin birbirlerinin dilini öğrenmesiyle yeni bir boyut kazanan hikaye, izleyiciye empati mesajı veriyor.

Şırnaklı Yönetmen Uluslararası Başarı Elde Etti

“Salih Karakterini Okutmak İstedim”

Filmin çekimleri için Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere çeşitli kurumlar destek verdi. Salihoğlu, 107 dakikalık filmiyle katıldığı İran Uluslararası 5 Film ve Fotoğraf Festivali’nde kazandığı başarıyı şu sözlerle anlattı: “Babam, dönemin zorlu şartları nedeniyle okuyamadı. Ancak, Salih karakteri üzerinden bu isteği filmde yaşatmak istedim. Babam, her evladını okutmak için çaba gösterdi. Emeği geçen ekibime teşekkür ediyorum. Hedefim, Şırnak’ı uluslararası arenada temsil etmek ve daha nice başarılı projelere imza atmak.”

“Halkımızın Hikayelerini Anlatmaya Devam Edeceğim”

Şırnak’ın Geçitboyu köyünde yaşayan Salihoğlu, filminin ilham kaynağının tamamen empati ve kültürel uyum üzerine olduğunu belirtti. Babasının anlatılarından esinlenerek yazdığı hikayede, zorbalık ve tehdit yerine anlayışın gücünü vurgulayan Salihoğlu, şunları ekledi: “Bölgemizin hikayelerini dünyaya taşımak istiyorum. Bawer filmimle aldığım ödül, bana gurur verdi ve daha fazla insanın sesini duyurmak için çalışmaya devam edeceğim.”

Şırnaklı Yönetmen Uluslararası Başarı Elde Etti

Kaynak: Cizremgazetesi – Rahmet YÜRÜK

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnaklı Yönetmen Uluslararası Başarı Elde Etti
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!