Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyum yönetimindeki Siirt Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce yapılan ve yapımından yaklaşık bir sonra bozulmaya başlayan Bahçelievler Mahallesi’ndeki Turan Beyazıt Caddesi çöktü. Civarda bulunan esnaf duruma adeta isyan etti. Caddede esnaf olan Abdulselam Güneş, “6 ay bile dolmadı. Yazın sonunda yapıldı. Zor yetiştirdiler kıştan önceye. Aceleye geldi diye değil. İşi ehli olmayarak yaparsa. Bugün bana verilse ben yapsam böyle yaparım, çünkü ben anlamıyorum. Kazanmam içinde ne yapmam lazım? Çalmam lazım. Başka bir çözümü yok bunun” dedi.

“BU ŞEKİLDE NASIL BUNA ONAY VERİLMİŞSE HALA BENİM AKLIM ALMIYOR”

Sadece caddenin üstünün kapatıldığını belirten esnaf Abdulselam Güneş, şöyle konuştu: “Daha yeni başladılar yapmaya ben o zaman dedim ki bak böyle olmaz. Ben belki ben belediye çalışanı değilim ama ben bir esnaf olarak burayı bildiğim için olmaz. Dedim üstünü kapattınız sadece. Sadece üstü kapanmadır başka bir şey değil. Altyapısı bozuk. Bu toprak nereye gitti? Sen burayı doldurduysan o zaman bu toprak nereye gitti. Toprak yerin altına girdi, nereye girdi? Bu gider bir suyu da yok, dışa vermiş. Bu şekilde nasıl buna onay verilmişse hala benim aklım almıyor.”

“AL SANA YETİŞTİRDİN, AL SANA KIŞIN HALİ BUDUR”

6 ay dolmadan yolun bozulduğunu söyleyen Güneş, “6 ay bile dolmadı. Yazın sonunda yapıldı. Zor yetiştirdiler kıştan önceye. Aceleye geldi diye değil. İşi ehli olmayarak yaparsa… Bugün bana verilse ben yapsam böyle yaparım, çünkü ben anlamıyorum. Ben bakarım ne kadar karım içinde olur. Ben en az malzemeyle bunu çıkarabilirim. 5 milyar gidiyorsa ben bunu 3 milyarla kapatmak zorundayım. Çünkü yoksa kazanmıyorum. Kazanmam içinde ne yapmam lazım? Çalmam lazım. Başka bir çözümü yok bunun. Ben o zaman da dedim. Yaptıkları gün Patladı boru. Ana boru patladı. Bak dedim bunu iyicene tamir etmeseniz olmaz. Ne yaptılar? Kaynak mı yaptılar, ne yaptıysalar kapattılar hemen devam ettiler. İşte yetiştirmemiz lazım kış geliyor. Al sana yetiştirdin. Al sana kışın hali budur. Sen yetiştirirsen bu hal olur.” dedi.

En ufak yağışta dükkanını su bastığını ifade eden Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ufacık, yağış bile yok. Kardır, yağmur yağmamış ki. Ana boru patlamış. Ana boru patladıktan sonra şimdi atacak yeri yok. Yeni atılan asfaltın altından geliyor. Üstten gelmiyor, alttan geliyor dükkana giriyor. Çünkü sağ olsunlar cadde bizim dükkanımızın üstüne çıktı. 15 santim alçakken bugün 5 santim yükseğe çıkmış. Haliyle dükkana atacak. Eğer bu kaldırım 5 santim bile dükkanımdan alçak olmuş olsaydı dükkanıma su basmazdı. Yapılan iş budur. Ben o zaman dedim ki bakın dedim kazın öyle asfaltı atın dedim. Tamam dediler. Geldiler direkt çektiler.”

Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti

“İKİDE BİR YAPILIYOR AMA BOŞUNA, EN FAZLA BİR AY BİLE OLMUYOR BOZLUYOR”

Caddede bulunan bir apartmanda yaşana Servet Alan ise şunları söyledi: “İkide bir yapılıyor ama boşuna. Bu kadar masrafı edeceğine yani güzel bir şey yapsalar daha iyiydi, faydalı. Hiçbir şey anlamadık. Burada da öyle şurada da orada da, her taraf da böyle. Her zaman yıkım oluyor. Yapıyorlar bozuluyor. En fazla bir ay bile olmuyor bozluyor. Anlamdım bu işten.”

Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti

“SEVİNELİM DERKEN ÜZÜLDÜK”

Yol çalışması bittikten birkaç içinde çöküntülerin başladığını belirten Levent Koyuncu, “Yol kötü burası. Ana cadde burası aslında. Yazın bir çalışma yapacağız dediler. Kanalizasyon borusunu daha iyi açmak için, suyun daha rahat gitmesi için. Yağmur yağdığı zaman buraları hep doluyordu zaten. Biz sevindik derken alan müteahhit, ihaleyi alan kimse baktık yol düzeldi asfalt yaptılar. Bir iki ay içinde çöküntüler başladı sol tarafta. Meğerse bunu yapanlar istifini yaparken düzgün yapmamışlar. Kumu neyse taşı, çakılı. Çöküntü başladı. Sevinelim derken üzüldük. Yetkililer geldi. Müteahhitin yaptığı iştir dediler, olmadı, Belediye yetkilileri bir şekilde olacak.”

“FİRMA DÜZGÜN KONTROL EDİLSEYDİ BELKİ BU HALE GELMEZDİ”

Esnafların mağdur olduğunu söyleyen Koyuncu, “Yazın toz oluyordu kışın çamur. Sıkıntı yaşıyorduk. İşte Belediyeyi aradık vatandaş olarak, bu işe el atın onlar tamam dediler. İşte bekliyoruz. Müteahhit alan firma düzgün kontrol edilseydi yetkililer belki bu hale gelmezdi. Öyle düşünüyorum, demek ki kontrol yapılmamış düzgün ondan bu hale gelmiştir. Temennimiz bir an önce yapılsın. Burası işlek bir yol olur. Hatta artı ana cadde burası. Tabii üzülüyoruz.  Esnaflar da mağdur. Bakın sorun esnaflara. Burada bir lokantacı arkadaş var, burada da çay bahçesi var yazın hepsi toz. Müşteri gelmiyor. Sıkıntı işte Belediye, yetkili kişiler aranıyor. Yapacağız diyorlar biraz sabırlı olun. Biz de beklemedeyiz. Yazın sevindik güzel bir yol oldu, asfalt düzgün oldu. Bir baktık bir ay içinde çöküntüler başladı. Meğerse o yol tam oturmamış.” diye konuştu.

Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti

Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt’te 6 Ay Önce Yapılan Yol Çöktü Vatandaş İsyan Etti
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 18 Eylül 2024, 14:10

    […] Mahallesi düğün salonlarının olduğu bölgede bulunan yol yıllardır yapılmayı […]

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!