Siirtlilerin İphone Turizmi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te ocak ayında yurtdışı telefonların kayıt ücretlerinin artması nedeniyle haftada yüzlerce kişi Batum’a akın ediyor.

Girişte pasaport gerektirmemesi nedeniyle Siirtliler, turizm acenteleri vasıtasıyla Gürcistan’ın Batum şehrine gidiyor. Haftada binlerce insan yurtdışı telefonlarını kaydettirmek için Batum’un yolunu tutuyor.

Her hafta yaklaşık 200 kişiyi Batum’a taşıdıklarını belirten KeyfTur acente yetkilisi Hamza Söyler, “Özellikle pasaport gerektirmemesi ve sadece kimlikle giriş yapılıyor olması talepleri arttırdı. Ocak ayından sonra telefon kayıtlarına gelecek olan zam öncesi birçok misafirimiz hem yeni telefon almak hem mevcut telefonlarını kayıt ettirmek için bizleri tercih ediyor. Misafirlerimiz böylelikle hem yurtdışında gezme fırsatı buluyor hemde alışverişlerini yapıyor. Ay sonuna kadar yoğun talebin olduğu Gürcistan Batum turlarımızda kayıtlara yetişemediğimiz günler oluyor.” diye konuştu.

Turizm acente yetkilisi Önder Sekin ise, “Son zamanlarda Siirtlilerin ilk durağı Gürcistan oluyor. Kimlikle giriş yapılabilme kolaylığı ve yakın olması nedeniyle çok sayıda kayıt alınıyor. Genellikle bize başvuranlar kayıtsız telefonların açılması için ve Türkiye’ye göre teknolojik ürünlerin özellikle telefon fiyatlarının ucuz olması Ocak öncesi talebi arttırıyor.” dedi.

Siirtlilerin İphone Turizmi
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtlilerin İphone Turizmi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!