SİİRTLİLER NORMALLEŞMEYİ ABARTTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kontrollü normalleşmenin başlamasının ardından vatandaşlar adeta sokaklara akın etti. Peki denetimler ne durumda? Ne Haber ekibi sizler için araştırdı.

Siirt’te kontrollü normalleşmenin başlamasının ardından pandemi öncesini dönemi andıran görüntüler denetimler nasıl gerçekleştirilecek? sorusunu akıllara getiriyor.

Normalleşmeye doğru atılan ilk adımında yüzde elli kapasite ile çalışması gereken işletmelerden bazılarının bu kuralı ihlal ettiği görülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kontrollü Normalleşme döneminde Dinamik Denetim Modeline geçildiğini açıkladı.

Bakan Soylu, 260 bin personelin katılımıyla ülke genelinde denetim faaliyetleri gerçekleştirileceğini bildirdi.

Siirt’te denetimler gerçekleştiren Siirt Belediyesi Zabıta ekiplerinin şehir genelinde görevlendirmelerinin yapıldığı ve kontrollü normalleşmeye uyulup uyulmadığının denetlenmeye başladığı öğrenildi.

Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında, işletmelerin maksimum kapasitesi belirlenip tebligat sunulduktan sonra her işletmenin uyması gereken kurallar iş yerine asılıyor.

Vali Hacıbektaşoğlu Denetimlere Katıldı

Normalleşme döneminde Dinamik Denetim Modeli kapsamında Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, esnafı ziyaret ederek kontrollü normalleşme sürecinde alınan tedbirleri denetledi.

Kahvehaneler Açık Oyun Oynamak Yasak

Bakanlık, yurt genelinde saat 07.00-19.00 arasında açık olabilecek kahvehaneler ve kıraathanelerle ilgili yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki kahvehaneler, kıraathaneler, çay ve kır bahçeleri ile dernek lokallerinde salgınla mücadele tedbirleri çerçevesinde oyun (kağıt, okey vb.) oynanmasına müsaade edilmeyecektir. Çok yüksek risk grubunda bulunan illerde kahvehane, kıraathane gibi oyun oynanan iş yerleri, kapalı kalmaya devam edecektir.”

Öte yandan girişte tüm müşterilerin HES kodu sorgulaması yapılacak ve her masada dezenfektan ve maske bulundurulması da zorunlu olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRTLİLER NORMALLEŞMEYİ ABARTTI
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!