Siirtli kadınlar korkuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te son zamanlarda artan sosyal medya sapkınlığı şehirde bulunan bazı kadın vatandaşları çileden çıkardı. Konuyu Ne Haber ekibi sizler için araştırdı.
İnternet ortamının ve giderek çeşitlenen sosyal medya kullanımının artışıyla birlikte Siirt’te pek çok olumsuzluklarına şahit olunuyor. Gündelik hayatta karşılaşması mümkün olmayan kişiler dahi sosyal medya adresleri üzerinden birbirlerine rahatlıkla ulaşabildikleri için durum kadınlar için dezavantaja dönüşebiliyor.
Sosyal medyadan sapkınlığına uğrayan Siirtli Gizem Ö., “Sık sık böyle ağza alınamayacak mesajlar alıyorum. Bu tür mesaj atanların ruh hallerini anlayamıyorum. Bunlar toplumdan uzaklaştırılmalı. Görüyoruz her geçen gün bir kadın ölüyor. Bu tarz mesaj atanlar bu yaşa kadar nasıl gelmiş ya da nasıl insanların arasında gezebiliyorlar, hiç mi terbiye almamışlar.” dedi.
Sosyal medya mağduru olan bir diğer Siirtli kadın vatandaş Özlem T., “Maalesef her yıl yüzlerce kadın ölüyor. Hiç mi ders almıyoruz. İşin bir üzücü kısmı da halen bu mesajlara kanan bazı kadınlar var. Buradan bütün kadın vatandaşlara sesleniyorum lütfen müstehcen tekliflerde bulunan ya da sosyal medyada tanıştığınız biriye hemen güvenip yanına gitmeyin. Müstehcen tekliflerde bulunan kişilere de direkt emniyet güçlerine haber verin. Bu olaylara karşı hep birlikte dur dememiz lazım.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya yetmezmiş gibi birde şehirde gezerken tek başına yürüyemediklerini yanlarında kesici aletle gezdiklerini dile getiren Nergis Z., “Dışarıya çıktığımız zaman bıçakla ya da herhangi bir cisimle çıkıyoruz. Bu giderek ciddi bir mesele haline geliyor. Biz dışarıya çıktığımız zaman her an bir şey olacakmış gibi yaşıyoruz. Akşam 7’ye kadar çalıştığım iş yerimden ayrılmak zorunda kaldım çünkü ara sokaklarda geçtiğim için her gün yeni bir olay yaşıyordum bu yüzden işi bıraktım. Her gün haberlerde bir kadın ölüyor görüyoruz. Hepinizin annesi ya da kardeşi var. Lütfen duyarlı olalım. Çevrenizde siz de böyle bir şey ile karşı karşıya kalırsanız sessiz kalmayın.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirtli kadınlar korkuyor!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!