Siirt Tren Beklerken Batman Raybüs’ü Kaptı

Siirt Tren Beklerken Batman Raybüs’ü Kaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllardır uzatılması beklenen Siirt-Kurtalan arasında demiryolu hattında henüz bir gelişme olmazken komşu ilimiz, Batman-Diyarbakır arasına raybüs projesini başlattı. Aradan geçen 4 yıla rağmen Siirt Milletvekili Osman Ören’in sözünü verdiği tren projesindeki sessizliği ise dikkatlerden kaçmadı.

Ocak ayı içerisinde Batman ile Diyarbakır arasında sefer yapacak olan raybüs ile iki kent arasındaki mesafe 40 dakikaya kadar inecek. Siirt’te ise yıllardır bir türlü şehir merkezine bile getirilemeyen Güney Ekpresi Hattında diğer adıyla Kurtalan Ekspresinde bir gelişme yaşanmazken Batman’ın daha hızlı ve konforlu ulaşıma kavuşması Siirtli vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kara Tren Gecikti Belki Hiç Gelmez

2018 yılında Siirt Milletvekili Osman Ören’in TCDD Genel Müdürlüğünde verdiği proje foroğraflarının ardından 45 kilometre olarak belirlenen Kurtalan demiryolu hattının Siirt’e uzatılması için çalışmalara başladığı duyurulsa da aradan geçen 4 yıla rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Bir dönem film ve müzik gruplarına dahi konu olan Kurtalan Ekspresi’nin şehrin ulaşımına alternatif olması beklenirken Batman-Diyarbakır arasına yapılan raybüs Siirtlilerin tepkisine neden oldu.

Milletvekili Halkı Oyalıyor Mu?

Son yıllarda artan tren kullanımı gerek turistik gerek alternatif ulaşım olarak yaygınlaşırken Siirt’te unutulmaya yüz tuttu.

Siirt Milletvekili Osman Ören’in 2018 yılında TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ile görüşmesi ve hattın Siirt’e kazandırılması görüşmesi masada kaldı. Görüşmenin ardından 4 yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişmenin olmaması akıllara, “Milletvekili halkı oyalıyor mu?” sorusunu getirdi.

Öte yandan benzer girişimlerde bulunan komşu il Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşerek hızlıca raybüs projesini onaylatıp Batman’a kazandırması Siirt’in geri kalmışlığını gözler önüne serdi.

Siirt Tren Beklerken Batman Raybüs’ü Kaptı
Siirt Tren Beklerken Batman Raybüs’ü Kaptı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Tren Beklerken Batman Raybüs’ü Kaptı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!