Siirt Milletvekili Beştaş: “Tecavüz ve Taciz Faillerinin Tutuklanmasına Karşı mısınız?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Pervari ilçesinde yaklaşık 2 yıl boyunca istismara uğrayan B.Ş. olayının failinin henüz tutuklanmadığını belirterek konuyla ilgili soru önergesi verdi.  

Siirt Milletvekili Beştaş, Pervari ilçesinde yaklaşık 2 yıl boyunca istismara uğrayan B.Ş. ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sanık hala tutuklanmadı. Çocuk yurtta kalıyor. Çocuğun yaşam hakkına ya da vücut bütünlüğüne bir zarar gelse bunun sorumlusu kim olacak?” dedi.

Beştaş, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verdiği önergede failin neden tutuksuz yargılandığını sordu. Mağdurun failin tehditlerine maruz kaldığını belirten Beştaş, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Failin tutuksuz yargılanmasının izahı nedir? Bakanlığınız neden tutuksuz yargılama karına itiraz etmemiştir? Tutuksuz yargılama karına itiraz etmemenizin gerekçesi nedir? Tecavüz ve taciz faillerinin tutuklanmasına karşı mısınız? Failin mağduru sürekli tehdit ettiği nazara alındığında, tutuksuz yargılama kararı mağdurun yaşam hakkı ve vücut bütünlüğü bağlamında risk teşkil etmiyor mu? Davaya müdahil olmanız nazara alındığında tutuksuz yargılama kararına itiraz edilmesi gündeminizde midir?”

“B.Ş’nin Yaşamını Güven İçerisinde Geçirmesi İçin Hangi Önlemler Alınacak?”

İstismar vakalarının neden kamuoyunda gündeme gelmeden neden Bakanlığın gündemine gelmediği soran Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

“Taşra teşkilatlarınızda istismar ve tecavüz suçlarını izleyen birimleriniz var mı? Bu birimlerin çalışma yöntemi nedir? Takipsizlik kararı verilen bu dosyanın, konunun tarafımca verilen önergeden sonra Bakanlığınızın gündemine gelme sebebi nedir? Bu tür istismar vakalarında, meydana gelen suçlar neden kamuoyunun gündemine gelmeden gündeminize dahil olmuyor? Yargının bu yaklaşımı ile sanık konumundaki tacizciler korunmuş olmuyor mu? Sanıkların korunduğu bir ortamda çocuğun üstün yararı ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu?  B.Ş.’nin sürekli faillerin tehditleri yaşamını sürdürmek zorunda bırakılması çocuk hakkı ihlali değil midir?  B.Ş.’nin yaşamını güven içerisinde geçirmesini sağlamak adına hangi önlemler alınacak, hangi çalışmalar yürütülecektir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siirt Milletvekili Beştaş: “Tecavüz ve Taciz Faillerinin Tutuklanmasına Karşı mısınız?”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!