SİİRT BELEDİYESİ’NİN ALACAKLARI 4 MİLYON TL EKSİK GÖSTERİLDİĞİ İDDİASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt Belediyesi ile ilgili denetim raporunu açıklayan Sayıştay, tahsil edilmeyen alacakların muhasebeleştirilmemesi nedeniyle belediye alacaklarının 4 milyon TL eksik gösterildiğini belirtti. 

Mezopotamya Haber Ajansı’nda çıkan haberde, “Sayıştay Başkanlığı tarafından 2019 yılı denetim raporlarının bir kısmı yayınlandı. Siirt Belediyesi’ne ilişkin hazırlanan raporda, “Vergi borcunun düşük gösterilmesi”, “Belediye alacaklarının eksik gösterilmesi”, “Yıllık izinlerin kanuna uygun bir şekilde kullandırılmaması” gibi göze çarpan maddeler yer aldı.” denildi.

Haberde, “Raporda tahsil edilmeyen alacakların tahakkuk işlemlerinin muhasebeleştirilmemesi nedeniyle belediye alacaklarının 4 milyon 6 bin TL eksik gösterildiği kaydedildi. Raporda, bu durum için “Hatalı muhasebe kayıtları”  değerlendirmesi yapıldı. Kredi kartı ile tahsil edilen bazı alacakların tahsilat tutarlarının banka hesabına kaydedilmesi gerekirken, belediyenin vergi borcuna mahsuben tahsilat kaydı yapılmasından kaynaklı, banka hesabından 93 bin 826 TL, vadesi geçmiş ertelenmiş veya taksitlendirilmiş vergi ve yükümlülükler hesabından ise 93 bin TL eksikliğe neden olduğu belirtildi. Avukatlık vekalet ücretleri ödenirken vergi borçlarının eksik gösterildiğinin belirtildiği raporda, buradaki kaybın 36 bin TL olduğu kaydedildi.” ifadelerine yer verildi.

Vergi borcu düşük gösterildiğini söylen haberde, “Kredi kartı ile tahsil edilen bazı alacakların tahsilat tutarlarının banka hesabına kaydedilmesi gerekirken belediyenin vergi borcuna mahsuben tahsilat kaydı yapılması, bilgisayar yazılımları için amortisman ayrılmaması, avukatlık vekalet ücretlerinden yapılan vergi kesintilerinin ödenecek vergi ve fonlar hesabında takip edilmemesi, kamuya olan ertelenmiş veya taksitlendirilmiş borçlar hesabının kullanılmaması, sosyal denge sözleşmesinde mevzuatta belirlenen tavan tutarın üzerinden sosyal denge tazminat tutarının belirlenmesi, sosyal denge sözleşmesine sözleşme konusu dışında hükümler konulması, otopark gelirlerinin vadeli banka hesabında takip edilmemesi ve işçilere yıllık ücretli izinlerinin kanuna uygun olarak kullandırılmaması.” usulsüzlüklerin yapıldığı iddia edildi.

Haberin devamında yapılan bir diğer incelemede ise işçilerin yıllık izinlerinin düzenli olarak kullandırılmadığı iddia edilirken, kurum bünyesinde çalışan 83 işçinin toplam 23 bin 306 gün kullanılmamış yıllık izninin bulunduğu kullanılmayan bu izinlerin yılsonu itibariyle belediyeye maliyeti ise 4 milyon 30 TL olarak tespit edildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİİRT BELEDİYESİ’NİN ALACAKLARI 4 MİLYON TL EKSİK GÖSTERİLDİĞİ İDDİASI
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!