Pervari Belediye Başkanından “Akraba Yöneticiler” Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın akrabalarının eğitimden, sağlığa kadar birçok kamu kurumunda yönetici olarak görev yapması ilçede tepki çekti. Tepkilerin ardından Özcan, Ne Haber’in sorularını yanıtladı.

İlçedeki vatandaşlar, “Pervari’deki Özcan ailesi, kamu kurumlarında da egemenliğini sürdürüyor. Her kurumda Özcanlardan biri var. Onlardan habersiz kuş uçmuyor” ifadelerini kullandılar.  

Şikayetlerin ve çıkan haberlerin ardından Siirt’in Pervari ilçesinde Belediye Başkanı olarak görev yapan Tayyar Özcan Ne Haber’e Özel açıklamalarda bulundu. Özcan, kendi akrabalarının birçok kurumda yönetici olduğu haberinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Seçilmeden Önce de Kardeşlerim Aynı Görevdeydi”

Özcan, kendi yakınlarının seçilmeden önce de aynı görevlerde oluğunu ifade ederek, “Ben rahmetli babamdan 30 yıl sonra seçildim. Kamuoyunda babadan oğla geçen bir belediye başkanlığı algısı oluşturuluyor bu tamamen yanlış.” dedi.

“Sülalemde İmam Yok”

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan’ın birçok akrabasının çeşitli kurumlarda yönetici olduğu ve Pervari Müftülüğünde imam olarak görev yapanların da olduğu söylemlerin üzerine “Benim sülalemde imam yok. Bunların tamamı soyadı benzerliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.” dedi.

“Mitinge Kalabalık Katıldık Bizi Buradan Vuruyorlar”

4 Aralık günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt ziyaretine yoğun bir kalabalıkla katılmamız dikkatleri üzerimize çekti diyen Özcan, “Mitinge kalabalık katıldık, bizleri buradan vuruyorlar. Ben bu haberleri mitinge bağlıyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Siirt Üniversitesinde akrabalarının olduğu haberinin üzerine Ne Haber muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Özcan, “Üniversitede tek bir akrabam yok. İlçedeki yerli öğretmenlerin ise tamamı yönetici konumunda zaten. Pervari’de 15 yerli öğretmen var bunların hepsi bir okulda veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yönetici olarak görev yapmakta. Çünkü ilçede yöneticilik yapabilecek başka kimse yok dışarıdan gelenler de görevleri bitince gidiyorlar. Akrabalarım yıllarca emek vermiş, sınavları aşarak bu görevlere gelmiştir.” dedi.   

3
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
7
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Pervari Belediye Başkanından “Akraba Yöneticiler” Açıklaması
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!