KURTALAN’DA PATİLİ SAKİNLERİ “MAMA KUMBARASI” KAMPANYASI BAŞLATTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtalan’da bir araya gelen bir grup gönüllü başlattıkları “Mama Kumbarası” kampanyası ile sokak hayvanını besleyerek farkındalık oluşturuyor.

Koronavirüs, insanlar kadar sokak hayvanlarını da etkiledi. Salgınla mücadele sürerken sokağa çıkma yasağında da sokak hayvanları unutulmadı. Kurtalan Patili Sakinleri Koruma Topluluğu, hayata geçirdiği “Mama Kumbarası” kampanyası ile sokak hayvanlarına destek oldu. Sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen topluluk, başlattığı kampanya ile farkındalık oluşturdu.

İmkanları dahilinde sokak hayvanlarını beslediklerini ve başlatmış oldukları kampanyaya desteğin daha da artmasını istediklerini dile getiren Patili Sakinleri üyesi, “Uzun süredir Kurtalan’daki sokak hayvanlarının sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. “Mama Kumbarası” kampanyası aracığıyla bize gelen mamalarla 100’ün üzerinde kedi ve köpeğin bakımı ile ilgileniyor, beslenmelerine aracılık ediyoruz. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları da dahil olmak üzere sürekli hayvanları besliyoruz. Bazen vatandaşlarımızdan da beslemeye gelmek isteyen oluyor. Maalesef pandemi sürecinden dolayı beraber beslemeye gitmek çok mümkün olmuyor.” dedi.

Vatandaşlardan mahalledeki hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten gönüllü, “Akşam yemeğinden artan ve çok baharatlı olmayan yiyecekleri kapılarının önüne bir kap su ile koyarlarsa bizleri de çok mutlu ederler. Eğer bize de destek olmak isterlerse sosyal medya üzerinden mama yollayabilirler. Zaten sosyal medya hesaplarımızda sabit “Mama Kumbarası” kampanyası ile ilgili linkimiz var. Oradan mama yollayabilir, yaptığımız çalışmaları takip edebilirler.” ifadelerini kullandı.

 

Kurtalan Temsilcisi: Muhammet Ayaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KURTALAN’DA PATİLİ SAKİNLERİ “MAMA KUMBARASI” KAMPANYASI BAŞLATTI
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!