Kurtalan’da Faturaları Ödenmeyen Camilerin Elektriği Kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Kurtalan ilçesi Tekel ve Yenimahalle’de bulunan iki caminin elektriği ödenmeyen faturalar nedeniyle kesildi.

Yenimahalle Cami imamının ek süre istemesi ile elektriği kesilmezken, Tekel Mahallesi Bilal-i Habeşi Camisi ise iki gündür elektriksiz.

Mahalle sakinleri ve cami cemaati tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Bugüne kadar hiçbir dönem camilerin elektriği kesilmedi. Ama bugün, ikinci gündür camimizde elektrik yok. Elektrik dağıtım şirketinin elektrikleri kesmesi sonucu mahalle halkımız iki gündür ezana hasret, biz camii cemaati Sabah, Akşam ve Yatsı namazlarımızı evlerimizde öğlen ve ikindi namazlarımızı sesiz sedasız ezansız camide kılmak zorunda kalıyoruz.”

Tekel Mahallesi muhtarı Mesut Güçlü, “Elektrik dağıtım şirketi, İlçe Müftülüğü ve cami cemaati arasında mekik dokuyup soruna çözüm arayışındayız. Okul, sosyal tesis ve sokak lambaların elektrik faturaları kurumlarca karşılandığı gibi Camilerimizin elektrik faturaları da cami cemaati yerine diyanetin karşılaması gerekir.” diyerek soruna çözüm önerisi sundu.

İlçe sakinlerinden bir başka vatandaş ise, “AKP iktidarı, iktidarlarını kaybettiklerini kabullenmiş olmalılar ki Allah’ın mescitlerinin elektriğini kesmeye kadar cüretkar davranıyor. Tabanının müspet olduğu gerçeğine rağmen bu tür yollara başvurmaları ancak bu şekilde yorumlanabilir. Evetsiz kaybettiniz ama bizim huzurumuzu, ezanlarımızı kayba uğramaya hakkınız yoktur ve olamaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kurtalan’da Faturaları Ödenmeyen Camilerin Elektriği Kesildi
Kurtalan’da Faturaları Ödenmeyen Camilerin Elektriği Kesildi
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtalan’da Faturaları Ödenmeyen Camilerin Elektriği Kesildi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!