GÜRES CADDESİ YENİLENİYOR ESNAF DERT YANIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te günlerdir yapımına başlanan Güres Caddesi projesi devam ederken caddede bulunan esnaflar, çıkan toz ve gürültüden şikyetçi.

Güres Caddesi yenileme projesi devam ederken etrafta bulunan esnaflar dert yanıyor. Toz ve gürültüden şikayetçi olduğunu dile getiren işletmecisi Ömer Yardımcı, “Güres Caddesinin yeniden yapılandırılması çalışmaların başlanıldı. Güres Caddesi yenileme çalışmalarının normalleşmeden yapılması gerekiyordu. Normalleşme olur olmaz hemen cadde kapatıldı. Yaz günlerinde iş makineleri çalıştığı için camlar açamıyoruz. Vatandaşlar, gürültü ve tozdan dolayı yemek ya da çay içmek için artık oturmuyor. Çünkü oturuyor yemeğine toz kaçıyor. İş makinelerinden dolayı karşısındakinin sesini duyamıyor.” dedi.
Yardımcı, “Açıkçası Güres Caddesi’ne şu anda başlanması çok yanlış. Biz pandemi dönemini, bir buçuk seneyi bir şekilde atlattık. Fakat bu Güres caddesinin yapım meselesini nasıl atlatacağız bilinmiyor. 11. ayın 23’üne bitiş tarihi olarak yazılmış girişteki tabelada. Fakat biz 11. ayın 23’üne kadar gerçek anlamda söylüyorum dayanacak mıyız bilmiyorum. Çünkü şu anda iş yapmamız gerekiyorken iş yapamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bunu Basit Bir Vatandaş Olarak Ben Bile Düşünebilirim”
Yardımcı, “2020 Nisan ayında başlamış olan bir problem yaklaşık bir yıldan fazladır kapalıydık. O dönemde benim gibi bir sürü esnaf da kapalıydı. Çalışan iş yerleri zaten yarı zamanlı çalışıyordu. Bütün gelirini, hayatını kısıtlı belirli zamana bırakmak zorundaydı. Hal böyleyken basit bir vatandaş olarak ben bile düşünebilirim. Güres projesinin o dönem yapılması gerektiğini. Büyüklerimiz neden bu konuda hassasiyet göstermedi anlamış değilim.” cümlelerini kullandı.

“Bilerek Mi Yapıldı”
Yardımcı, “Artık sırtımıza binen bu finansal yükten mi yoksa maliye artışlarından mıdır nedir şeytan bazen dürtüyor. Acaba bilerek mi yapıldı bu Güres esnafına kasti bir şey mi komik ama aklıma gelmiyor da değil. Umarım pandemi gibi bunu da atlatırız. Zaten çok büyük yara almıştık. Yani Siirt gibi bir yerde 50-60 personelin çalıştığı bir iş yerinde bugün sadece maalesef 13-14. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Kocanın normalleşme tedbirleri başlayacak dedikten sonra ben çalıştıramadığım personelimin yaklaşık %50’sini geri çağırmak için aradım. Çağırdığım personellerinin Güres projesi başladığı için yarısını tekrar göndermek durumunda kaldım. Şimdi bu insanlar bir daha işsiz ben o insanlara mı üzüleyim kendime mi üzüleyim yoksa benim gibi şuanda bu caddenin yapımı olsun diye benim gibi perişan olan çok zor duruma düşen yüzlerce Güres Caddesinde bulunan esnaf mı üzüleyim.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GÜRES CADDESİ YENİLENİYOR ESNAF DERT YANIYOR
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!