Gaziantep’te türkülere konu olan hamam kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulan Hamam Müzesi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Yaşam Kültür Müzesi’ ödülüne de layık görülen müzede hamam kültürüne ait her şey sergileniyor.
Gaziantep’te ayrı bir öneme sahip olan, adına türküler yazılan ve geçmişten günümüze kadar hamam kültürünü tüm detaylarıyla yansıtan Gaziantep Hamam Müzesi, müzeye dönüştürüldüğü günden beri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Lala Mustafa Paşa tarafından 1557 yılında yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıl önce restore edilerek ziyarete açılan tarihi Antep Kalesi karşısındaki Gaziantep Hamam Müzesi, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Müzede Hamam Kültürüne Ait Her Şey Sergileniyor
İnce detaylarla işlenmiş bal mumu heykelleriyle ilgi çeken müzede, peştamal, gümüş takunyalar, tahta tarakların yanı sıra Osmanlı dönemine ait sabunlar ve sabun mühürleri sergileniyor. Müzede hamam kültürünü yansıtan 509 eser sergilenerek gelecek nesillere aktarılıyor.
Müze, “Yaşam Kültür Müzesi” Ödülüne Layık Görüldü
Tarihi Kentler Birliği tarafından “Yaşam Kültür Müzesi” ödülüne layık görülen müzede, ziyaretçiler “Antep’in hamamları” türküsüyle karşılanıyor. Çocukluk döneminden bu yana müzeye dönüştürülen hamamı bildiğini ve her fırsatta müzeye gezmek için geldiğini belirten ziyaretçilerden İsmet İşçi, hamam kültürünün yaşatılmasının önemli olduğunu ifade etti.