BU ÇÖPLERİ KİM YAKIYOR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in bazı cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinin yakılması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oluyor.

Mahalle aralarında bulunan bazı çöp konteynerleri kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılıyor. Yıllardır yakılan çöp konteynerleri için Belediye ekipleri hala bir çözüm bulmuş değil. Yakılan çöp konteynerlerinin çıkardığı kötü koku ve siyah dumandan dolayı vatandaşlar dışarı çıkamaz hale geldiklerini ifade ettiler.

Konu hakkında konuşan mahalleliler, “Halkımızdan çevre sağlığı ve güvenliği için daha duyarlı olmalarını, toplumun ortak kullanımına ait olan materyalleri korumalarını, yangına sebebiyet verecek olan maddeleri çöp toplama konteynerlerine atmamalarını istiyoruz” dedi.

Atıklar Ayrıştırılmıyor ve Dönüşüme Kazandırılamıyor!

Siirt’te her ne kadar çöplerin ayrıştırıldığı ve geri dönüşüme kazandırıldığı söylense de durum göründüğü gibi değil. Ne haber muhabirleri şehir dışında defalarca çöplerin yakıldığını gözlemledi. Bu durum hem belediyenin hem vatandaşın çöpler konusunda yeteri kadar bilinçlendirilmediğini gün yüzüne çıkarıyor.

Aynı zamanda özellikle sobalı evlerin daha yoğun olduğu mahallelerde soba kovalarındaki ateşin iyice söndürülmeden dökülmesi, çöplerin yanmasına ve bunun sonucunda kötü kokunun yayılmasına neden oluyor. Vatandaşlar, bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini düşünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BU ÇÖPLERİ KİM YAKIYOR?
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!