Ayvayı Yedik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te kış meyvesi olan ayvanın kilosu 12 buçuk TL’den satılırken diğer meyve ve sebze fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini zorluyor.

Geçen yıla oranla sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa değinen pazar esnafı Mehmet Emin Ayten, “Ayva kış meyvesi diye tercih ediliyor. Geçen sene 5-7 buçuk TL arasıydı bu yıl 12 buçuk TL. 5 TL olan elma 12 buçuk TL Geçtiğimiz yıl 5 TL olan mandalina şimdi 15 TL.” dedi.

Ayvayı Yedik!

Pazar esnafı Can Bey ise daha önce 20 TL’ye yapılabilecek sebze meyve alışverişi şöyle sıraladı:

“Bir marul 2 TL, maydanoz 1 TL, bir kilo limon 2 TL, bir kilo turp 2 TL, 2 kilo mandalina 4 TL, 2 kilo domates 2 buçuk TL. Meyvemiz sebzemiz mutfakta dönüyordu. Şimdi 20 TL’ye bir buçuk kilo mandalina tek geliyor.”

Alım gücünün zayıfladığını belirten Bey, “Alım gücü bitmiş. Alım gücü diye bir şey kalmamış. Hayat çok kötü bir durumdadır. Biz dört kişi lokantaya giderdik 50 lira öderdik. Bugün bir tane tavuk durum 35 liradır. Ne öğrenci geçinebilir, ne halk geçinebilir, ne çalışan geçinebilir. Ülke batmış durumdadır. Kim olursa olsun eğer bu devleti yönetmek istiyorsa önce tarım buğday sonra hayvancılık bunları dibe indirecek. Ekmeği bir liraya, etin kilosunu 20 liraya indirecek her şey kendiliğinden ucuzlayacak. Bu ikisi her şeyi etkiliyor.” diye konuştu.

Ayvayı Yedik!
Ayvayı Yedik!
Ayvayı Yedik!
Ayvayı Yedik!

Grafik: Yusuf EREN

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayvayı Yedik!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!