Zorava’da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Zorava Çayı üzerine yapılmak istenen ikinci HES projesi için köylülerin Siirt İl Özel İdaresine açtığı dava neticesinde keşif ve bilirkişi incelemesi gerçekleştirildi.

Dava avukatı Fatma Elçiçek, “Dosya itirazlarımız neticesinde Danıştay’dan bozulup döndükten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve şirkete karşı açtığımız davada tekrar keşif yapıldı. Bu keşif neticesinde gelen rapor bizim lehimizeydi. Gelen rapor ‘ÇED olumlu kararının üstün kamu yararı, yöre halkının bireysel menfaatleri, ekoloji ve sürdürülebilirlik açısından yerinde olmadığı kanaatine varılmıştır’ şeklinde. Söz konusu HES projesinin yapılmaması gerektiği yönünde lehimize bir rapor geldi. Biz bu raporun da bu dosyada etkili olup söz konusu HES projesinin iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mahkeme duruşma günü vermedi henüz. Bugün yapılan keşfin raporu da gelmedi. Heyet gerekli tespit ve raporlarını daha sunmadı.” dedi.

Hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Zoravaya Dokunma Platformu Sözcüsü Mustafa Kurt, “Bugün Siirt İl Özel İdaresine açtığımız dava neticesinde keşif ve bilirkişi incelemesi için ekip geldi. Dava sonucunu bekliyoruz. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Yapılması istenen HES’in çevreye ve bölge nasıl bir zarar vereceğini sürekli anlatıyoruz. Çevreye verilecek tahribat çok olacak. Bizim yaşadığımız bölgeler bizim doğamız yok olacak yapılmak istenen HES ile.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zorava’da Keşif ve Bilirkişi İncelemesi Gerçekleştirildi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!