Zorava Mücadelesi Sürüyor

Zorava Mücadelesi Sürüyor

Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Zorava Çayı üzerine yapılmak istenen ikinci HES projesine karşı köylülerin mücadelesi sürüyor.

Zorava Çayı üzerine yapılmak istenen HES projesine köylüler tepkili. Bölgede yaşayanlar, yapılan birinci hidroelektrik santrali nedeniyle doğanın tahrip edildiğini söylüyor. Yapılması planlanan ikinci HES projesine karşı ise direniş sürüyor.

“Bir Takım Yasadışı İşlere Yelteniyorlar”

HES’e karşı direnişin devam edeceğini belirten Zorava Platformu Sözcüsü Mustafa Kurt, “Bizler Zorava halkı ve platformu olarak HES’lere karşı verdiğimiz mücadelemizi hiç yılmadan vereceğimizi belirtiyoruz.  2. kez kazandığımız mahkeme kararına rağmen doğa katilleri hala buradaki emellerine ulaşmak için bir takım yasadışı işlere yelteniyorlar.” dedi.

Hukuki yollarla mücadelemizi veriyoruz diyen Kurt, “Ne pahasına olursa olsun bizler bu davamız dan vazgeçmeyip doğanın tahribata yol açmasına izin vermeyeceğiz. Güçlü ve karalı bir şekilde halkımızın desteğiyle hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Hukuki ve demokratik yollarla bütün başvurularınızı yapıyoruz ve adaletin yerini bulacağına da inanıyoruz. Bütün Siirt halkının da desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version