Zorava için toplananlara izin engeli

Zorava için toplananlara izin engeli

Zorava’ya Dokunma Platformu’nun Zorava Çayı üzerine yapılacak olan ikinci HES projesi ile ilgili basın açıklaması valiliğin izin vermemesi nedeniyle yapılamadı.

Platformun yapmak istediği basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Bizler çocuklarımıza bir yudum gelecek sunmak için gecesini gündüzüne katarak Zorava Çayı’nda damlayan dalgaları aşa dönüştüren emektarlarız.

Gözleri para hırsı bürümüş para baronlarına yönelerek HES gibi artık çağ dışı kalmış enerji üretme yöntemlerini bıraktığını bilincindeyiz. Bu bilinçle haykırıyoruz ki bizler bu yöntemin son kurbanları olmayacağız.

Bizler topraklarımıza HES’leri inşaa etmedikleri taktirde enerjisiz kalmayacaklarını ancak sularımıza HES’leri kurarak bizim yaşam enerjimizi tüketeceklerini biliyoruz. Yaşam enerjimizi korumaya dönük her türlü hukuki yollara başvuracağımızı, onların başvuracağı hangi ayak oyunu olursa olsun onlarla baş edeceğimizi bilmelerini isteriz.

Bir Zorava’yı öldürüp başka Zorava’ları yeşertemezsiniz. Onun için diyoruz ki vazgeçin bu inattan başka kapılara diyoruz. Biz bu topraklarımızı satılacak mal değil Sevda bekledik. Bu topraklara aşkla tutunduk. Canımız gibi baktık. Candan öteye geçtik. Bu topraklar hatıralarımız ile dolu, tarihsel bir mirastır. Size kuru bir toprak yaşlı bir kütük küçük bir su akıntısı gibi görünen bize koca bir tarihtir. Bize yaradanın bahşettiği bir sanattır. Sizin için harcanacak bozuk paradır. Bize çocuklarımızın geleceğidir.

 

 

Exit mobile version