ZAROVA VE TÜNELLERDE SON DURUM NE?

ZAROVA VE TÜNELLERDE SON DURUM NE?

Siirt Milletvekili Osman Ören ve Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç, Zorava üzerine yapılan ve inşaatı tamamlanan Zarava Köprüsü ile yapımı devam eden ve Siirt’i Şırnak ile Mardin’e bağlayacak olan tünelleri yerinde inceledi.

Köprü yetkilisi Alişan Şerefoğlu, “Köprünün kirişleri çelikten oluşuyor. Köprümüz bitti son rötuşları yapılıyor. Yakın zamanda açılacak.” dedi.

Zarava Köprüsü ile ilgili Ne Haber’e açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç, “Bugün milletvekilimiz ve teşkilat üyelerimizle birlikte Eruh bölgesinde ulaşımla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Çöken yollarımızın çok hızlı bir şekilde yapıldığını kendimiz de gördük. 2014 yılında yapımına devam edilen 350 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde yapılan Zarova köprümüzün de son halini gördük. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde tahminen bir ay içerisinde burası halkın ulaşımına hizmetine tekrar girecektir. Temennimiz Eruh’ta barajdan kaynaklı mağduriyetinin ulaşımla giderilmesi. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapımı devam eden Eruh-Fındık tünellerinin Siirt’i Şırnak ve Mardin’e bağlayacağını söyleyen Siirt Milletvekili Osman Ören Ne Haber’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: Geçen yıl yapımına başlanan Eruh-Fındık yol çalışması 30 kilometreden oluşan bir tünelimiz var. Diğer taraf ile birleştiğinde 62 kilometreye tekabül ediyor. Siirt, Eruh, Şırnak ve Mardine geçilebilecek olan güçlü bir yoldur. Bu yolu biz önemsiyoruz ve 2-3 ayda bir başkanımızla beraber inşaatında eksiklik var mı destek var mı ne lazımsa gerekeni yapıyoruz. Şuanda bu tünellerin yarısı bitti geri kalan yarısı için de çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yollarda da asfaltlama çalışmaları başladı. Oda 10 gün içinde bitecek. Gelecek sene bu vakitlerde de tüm tünellerin bitişini göreceğiz ve inşallah güzel bir açılışla burayı memleketimizin, milletimizin hizmetine sokacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version