Yurt Dışından Gelen Öğrenciler Siirt’te Gönüllü Faaliyetler Yürütüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cedid Derneği ev sahipliğinde Siirt’e yurt dışından gelen yabancı öğrenciler gönüllü faaliyet yürütüyor.

Her yıl düzenli olarak yurtdışına ortalama 100 ev sahipliğini yaptıklarını söyleyen Cedid Derneğinde erasmus proje koordinatörü olan Abdullselam Yılmaz, “Cedid Derneği olarak 18-30 yaş arasındaki gençleri yurtiçi ve yurtdışı gönüllü faaliyetlerine dahil olmasına vesile oluyoruz. Her yıl düzenli olarak yurtdışına ortalama 100 ev sahipliğini yapmış olduğumuz projelerin kapsamında da yaklaşık 40-50 tane gence de ev sahipliği yapıyoruz. Avrupa dayanışma programları 18-30 yaş arasındaki gençleri yerel ulusal ve uluslararası yapmış oldukları gönüllülük faaliyetleridir. Avrupa birliğinin belirlemiş olduğu bazı hedef ve öncelikler var. 2021-2022 yılları arasında yeşil Avrupa girişimcilik teknoloji gibi gibi faaliyetlere özen gösteriyorlar.” dedi.

Siirt’te yurt dışında 8 tane gönüllülerinin olduğunu belirten Yılmaz, “Siirt’e ev sahipliği yapmış olduğumuz projeler kapsamında Şuanda yurtdışından 8 tane gönüllümüz var. Fransa, İtalya, Gürcistan, Rusya ve polonya’dan bu gelen gençlerimiz Siirt’e İngilizce konuşma etkinliği düzenliyorlar. Okullarda öğrencilerle konuşuyorlar. Yerel toplumlarla sosyal faaliyetler yapıyorlar. Tam 2 yıl her grup 2 ay boyunca Siirt’e kalıyorlar ve bu her iki ayda bir sürekli yenileniyor. Yerelde ki gençlerde bu gelen misafirlerimizi gördükleri zaman kendirinin özgüvenleri geliyor. Onlarda yurtdışında herhangi bir AB projesi kapsamında gönüllü olarak çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

<strong>Yurt Dışından Gelen Öğrenciler Siirt’te Gönüllü Faaliyetler Yürütüyor</strong>

Türkiye’de kendini geliştirmek istediğini ifade eden Olga Çerenpova, “Buraya gelmemin sebebi, kendimi daha çok değiştirmek için ve bide Türkiye’de yaşamayı planlıyorum. Sizlerden kültürü daha çok öğrenmek istiyorum. Zaten bu Türkiye ye 6. gelişim bir de ben sürekli farklı projelere katılırım. Mesela Amerika da okudum. Hindistan’da bir proje yaptım ama şimdiye kadar bu en iyi projedir. Ciddiyim ailem oldular. Biz insanlara yardım ediyoruz. İngilizce dersi veriyoruz. Bundan sonra öyle olacak.” dedi.

<strong>Yurt Dışından Gelen Öğrenciler Siirt’te Gönüllü Faaliyetler Yürütüyor</strong>

Siirt Üniversitesi’nde Mimarlık okuduğunu  söyleyen Muhammed, “Mısır dan geliyorum. Siirt üniversitesinde mimarlık fakültesini okuyorum. Siirt’e geldiğimde, burada ne yapabileceğim hakkında aktiviteler arıyordum. Ve burayı buldum. Burada ceddid derneğini keşfettim. Onlarla çalışmak heyecan verici. Ceddid derneğinde sabah ki aktivitelerinde de Türkçemi geliştiriyorum, akşam aktivitelerinde ise İngilizcemi geliştiriyorum. Burada ceddid derneğinde olduğum için çok mutluyum teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

<strong>Yurt Dışından Gelen Öğrenciler Siirt’te Gönüllü Faaliyetler Yürütüyor</strong>
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yurt Dışından Gelen Öğrenciler Siirt’te Gönüllü Faaliyetler Yürütüyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!