YKS Bu Yıl Daha Zordu

YKS Bu Yıl Daha Zordu

Siirt’te Yükseköğretim Kurumları Sınavı ilk oturumu sona erdi. Sına giren öğrenciler soruların geçen yıllara oranla zor olduğunu belirtti.

Siirt’te YKS’de ilk oturum sona erdi. İlk defa üniversite sınavına giren Sezer Karataş, “İyi geçti beklediğimizden daha zor değildi. Açıktı sorular netti. Yapabildik. Biraz heyecan vardı, ilk sene heyecanı vardı. Hedefim hemşirelik, Konya Selçuklu Üniversitesi’ni düşünüyorum. Geçen seneki çıkmış sorulara bakmıştık. Her sene bir tık daha zorlama oluyor yani biz onu gördük.” dedi.

Sınavdan önce heyecanlı olduğunu ve sınav bitmesine rağmen hala heyecanının var olduğunu belirten Karataş, şunları söyledi:

“Heyecan vardı. İlk 10-15 dakika heyecan vardı. Şu an da bile heyecan var. İstediğimiz gibi geçti. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Herkes hak ettiği yeri kazansın. Çok uykusuz kalan var.”

Sınavın zor geçtiğini ve hedefinin sağlık bölümleri olduğunu belirten Gurbet Çelik, “Zor geçti.  Hep çıkmış sorulardan çalıştık ama bir fark göremedim yani. Sağlıktan yürümeyi düşünüyorum. İyi bir puan çıkarırsam sağlıktan devam edeceğim.”

Üniversiteyi yeni bitiren ve soruları görmek için tekrardan sınava girdiğini belirten Hüseyin Şanlı şunları söyledi:

“Mezunum zaten üniversiteyi yeni bitirdim. Öyle soruları görmek için girdim sınava fena değildi. Türkçe zordu biraz. Diğerleri çok zor değildi ama unuttuğum dersler vardı onları biraz yapamadım. Matematik iyiydi.”

Exit mobile version