Yeşil Sol Parti Gözaltılarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti son beş günde parti yöneticilerine yönelik yapılan gözaltılar ile ilgili Siirt’te basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Yeşil Sol Parti Siirt İl Eş Başkanı Eşref Tekin, “1 Ekim’den bu yana AKP ve MHP iktidarı partimiz başta olmak üzere sosyalist, muhalif kesimlere yönelik yoğun gözaltılar gerçekleştiriyor. Öyle ki son 5 günde 246 kişi gözaltına alınırken şimdiye kadar en az 5 arkadaşımız da tutuklanmıştır.” dedi.

75 parti yöneticisi ve üyesinin gözaltına alındığını belirten Tekin, “Sadece dün itibari ile İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Amed, Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında aralarında parti çalışanlarımız il eş başkanlarımız yöneticilerimiz ve üyelerimizin de bulunduğu en az 75 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.” dedi.

Basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi.

“İyi bilinmelidir ki partimiz üzerine yoğunlaştırılmış siyasi soykırım operasyonlarının temel amacının devlet güvenliği değil tam tersine halkımızın demokratik kazanımlarını tüketme amaçlıdır. Türkiye de gelişen her ekonomik ve güvenlik zafiyeti gibi konularda AKP-MHP iktidar ortaklarının 1. saldırı yeri halkların kendini var etmeye çalıştığı demokratik kurumlar ve siyasi partimiz olmuştur.

Bu konuda barış için, özgürlük için attığımız her slogan, attığımız her adım nasıl ki onların iktidarını sarsıyorsa bir o kadar da mücadelemizi güçlendiriyor. Haksız ve hukuksuz bir şekilde 1 Ekim’den bu yana gözaltına alınan tüm yoldaşlarımızın bu hükümetin hedefinde olmasının bir sebebi varsa da hakikat arayışında gösterdikleri duruştur.

Bizler yoldaşlarımızın ardılı ve hak savunucuları olarak yanlarındayız, bu faşizan saldırıları tümüyle reddediyor ve kınıyoruz. Gözaltı ve tutuklamalarla başa çıkamayacaklarını anlayana dek bu faşist saldırıların karşısında en dik duruşu sergileyip mücadeleyi sürdüreceğiz. Başarana kadar bir kişi bile kalsak bu faşizmi reddedeceğiz.”

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş ise, “Türkiye her çıkmazında Kürtleri hedef alıp saldırırlar. Demokratik olmayan yöntemlerle Kürt halkını sindirmeye kalkarlar. Bunun işe yaramadığını geçmişte görmüşler ama halen bunda ısrarcılar. Yüzlerce arkadaşımız bir hafta içinde gözaltına alındı. Biz buradan iktidara sesleniyoruz. Yıllardır yaptığınız bu siyasi soykırım operasyonlarıyla bir amaca ulaşamadığınızı gördük. Yaptığınızın hukukla, insanlıkla açıklanır herhangi bir yönü yoktur.” dedi.

Yeşil Sol Parti Gözaltılarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti Gözaltılarla İlgili Basın Açıklaması Yaptı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!