Yeşil Altın Tezgahta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yılın ilk hasadı fıstıklar tezgahlarda. Yeşil fıstık 200 TL’den satılıyor. Bu yıl fıstığın kilosunun 400 – 500 TL arasında olması bekleniyor.

Yeşil fıstık hasadına başlandı. İlk hasat 200 TL’den satılıyor. Bu yıl fıstık fiyatlarının artması bekleniyor. Siirtli fıstık satıcısı Mahmut Erensayın, fıstığın kilosunun 400 – 500 TL arasında olmasını beklediklerini söyledi.

Eskisi kadar kazançlarının olmadığını söyleyen Erensayın, “İlk fıstıklar çıktı. Maliyetler arttığı için bütün kuruyemişlere zam geldi. Sıradan bir çekirdek bile 130 – 150 TL oldu. Maliyetleri göz önünde bulundurduğumuz zaman eskisi gibi satışımız olmadığı için kazancımızda yok.” dedi.

“Siirt fıstığı Siirt’te daha ucuz olmalı gibi tepkiler alıyoruz. Aslında günün koşullara göre normaldir” diyen Erensayın, şöyle konuştu:

“Bu sene rekolte sezon başında daha yüksek olabilir. Şu an bahçede alım zor oluyor. Fıstığın kilosu 400 – 500 TL arası olur. Maliyetleri göz önünde bulundurduğumuz zaman giderleri çok yüksek. Toplamasıdır, yakıtıdır, fabrikaya getirmesidir derken maliyetler çok yüksek. Keşke herkes yiyebilse Siirt fıstığını ama fıstık lüks oldu.”

Daha önce 3 kilo fıstık alanların şu an yarım kilo aldığını belirten Erensayın, “Vatandaşların tepkisi aslında haklı bir yöndedir. Bugünlerde ekonomik şartları göz önünde bulundurduğumuz zaman daha önce en alt kesim bile fıstık alıp yiyebiliyordu. Daha önce 3 kilo alanlar şimdi bir kilo ya da yarım kilo alıyor.” dedi.

Yeşil Altın Tezgahta
Fıstık Satıcısı Mahmut Erensayın
Yeşil Altın Tezgahta
Siirt Fıstığı
0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Altın Tezgahta
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!