Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor, Tartışmalar Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği otomatik kayıt sistemi, bazı okullarda tartışma konusu oldu.

Ağustos ayının son haftası öğrenciler, hem sınıflarını hem öğretmenlerini otomatik sistemde kurayla öğrendi. Velilerin bir kısmı mevcut sistemden memnuniyet duyarken, bazı okullarda ise tartışmalar yaşandı.

Bazı Okullar Otomatik Kayıt Sistemine Direniyor

Batman kent merkezinde bulunan ortaokullarda yabancı dil sınıfı adı altında açılan sınıflarda yüksek meblağlı bağışlarla öğrenci alındığı iddiaları yayıldı.

Bakanlık Yetkilileri Okul Müdürlerini Uyardı

Milli Eğitim Bakanlığı ise yapılacak denetimlerde, otomatik sistemin dışında öğrenci aldığı ve okul kayıtlarında bağış aldığı tespit edilen okul yönetimlerine yaptırım uygulanacağını hatırlattı. Adil öğrenci alımı sistemini suiistimal edilen okul yönetimlerinin tespiti için denetimlerin yürütüldüğü öğrenildi.

Velilere Kaynak Kitap Külfeti Çıkaran Okul Yönetimleri De Mercek Altında

Alınan bilgiye göre okullara devlet tarafından dağıtılan ders kitaplarının dışında veliyi farklı kaynak kitap almaya zorunlu kılan okul yönetimlerinin de takibe alındığı öğrenildi.

Okullar Açılıyor Ama İŞKUR Alımlarından Ses Yok

9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim sezonu başlayacak olmasına rağmen okullara hizmetli kadrolarının verilmemesi de merak konusu oldu. Veliler, İŞKUR’da TYP kapsamında temizlik ve güvenlik görevlisi alınarak okullarda göreve başlatılmasını istiyor. Ancak alınan bilgilere göre, İŞKUR’da Toplum Yararına Hizmet Projesinin (TYP) rafa kaldırıldığı, gelen bilgiler arasında. İşgücü Uyum Projesi adı altında uygulanacak olan yeni proje ile okulların temizlik personeli ihtiyacını karşılanacağı ancak projeye başvuran kişilerin okullarda tam gün görev yapmayacağı da alınan bilgiler arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor, Tartışmalar Sürüyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!