Yusuf Eren

Kebabı Değil Ayvayı Yeriz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Böyle zamanlarda yazmak zordur. Yazı işleri günün geldi yaz deyince mecbur kaldım. Şuraya iki satır yazıp bir hafta daha müsaade isteyeceğim. Eleştirecek, düzeltilecek, konuşulacak onlarca konu var. Bizim de işimiz bu kim gücenirse gücensin yapmak zorundayız. Çoğu konuyu yazıp yazıp sildim. Şu zamanda deprem dışında ne yazsak ayıp olurdu. Yoksa memleket yine bildiğiniz gibiydi zaten söyleyecek çok şey vardı da sırası değildi.

Geçen hafta değinmiştim, deprem değil müteahhit öldürüyor demiştim. Neyse ki yüreğimize su serptiler üç beş müteahhiti ne tesadüfse tam da yurt dışına kaçarken yakaladılar cezalandıracaklarmış falan.

Böyle olacağını zaten tahmin ediyorduk. Genellikle böyle olurdu zaten.

Binlerce bina yıkılmışsa üç beş kişiye fatura keserek toplumdaki tepkileri hafifletmek isteyeceklerdi. Birkaç kurban da bulunmuştu. Bakmayın bunları yakaladıklarına 99 depreminden tecrübeliyiz azıcık ceza verir sonra yine işlerini yapmalarına müsaade ederler diye düşünüyorum.

Neyse şu müteahhitler yakalandı tamam da bizim hırsızlara ne olacak ses seda yok. Bina öyle bir şey ki Allah korusun böyle bir afet olmadan anlayamıyorsun adam sahte mi yapmış, işini iyi mi yapmış. Zaten işin belgesi yok parası olan müteahhit oluveriyor. Yarın git ben müteahhitim de ticaret odasına kaydını yap ertesi gün başla hayırlı uğurlu olsun. Seçim zamanı da en iyi müteahhiti başkan seçtin mi senden iyisi yok.

Bu günler de geçecek elbet. Birkaç gün daha televizyonlarda deprem uzmanlarını gördükten sonra sıkılacağız. Her çıkan profesör şöyle yapın, şuraya dikkat edin dedikçe tedirgin olacağız sonrasında onları ekrandan bir bir alacaklar hiçbir şey olmamış gibi devam edeceğiz. Devam ettirecekler. Bakmayın bu kadar gündemde kalmasına sosyal medya sıcak tutuyor konuyu yoksa televizyonlar, gazeteler çoktaaan unutturmuştu.

Bunca insan enkaz altında kalmışken bizim Siirt’te gündem neydi peki?

Ben söyleyeyim: KEBAP

Neymiş efendim kebaba zam gelmiş de valilik harekete geçmiş. Ticaret müdürlüğü bu kadar zam yapılınca denetimler yapacakmış falan. Gözlerim yaşardı. Denetim önemli tabi ama bizimkiler şu denetimleri de binalar gibi yaparlarsa bu defa kebap değil ayvayı yeriz benden söylemesi. Bir sonraki hafta görüşmek dileğiyle…

Kebabı Değil Ayvayı Yeriz!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!