Yusuf Eren

Belediyeye Çağrı: Boş verin Köpekleri, Önce ATM Memurlarınızı Toplayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te son günlerde gündeme gelen köpeklerin toplatılması konusu tartışmalara neden olurken bunlardan daha büyük meselelere yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyorum. En zararlıları köpekler değil ATM memurları önce onları bi’ toplamak lazım.

Nedir bu ATM memuru derseniz hemen açıklayayım; işe gitmez ama maaş günü banka sırasına ilk o girer. Neredeyse çalışmaz, belki işi bile bilmez ama en çok o çalışır gibi görünür. Herkesle iyi geçinir zeytinyağı gibi üste çıkmayı en iyi onlar bilir. Ben bunları kısaca ATM memuru diye tabir ediyorum.

Malum konu belediyenin köpek toplaması olunca bende fikrimi söyleyeyim dedim. Şu an Belediyenin en büyük problemi sokak canlıları değil de gereğinden fazla göze batan çalışanları olsa gerek.

Gelin meseleyi en baştan ele alalım. Bilindiği üzere 2 dönemdir HDP belediye başkanlık seçimi kazanırken hemen akabinde kayyumla yönetilen bir kent var. Partiler ve kazananlar beni ilgilendirmez ama bu geçiş sürecinde çalışanların rolü oldukça ilginç. HDP gelince bir önceki süreçte yerleri değiştirilen personeller ödüllendirilir daha iyi pozisyonlara getirilir, kayyum gelince yine tam tersi olur. Yani anlayacağınız bu işin sistemini çözmek hayli zor. Hangi çalışanın kime oy verdiğine veya kimi desteklediğine göre görev yeri değişir durur. Sürekli bir ödül-ceza sistemiyle karşılaşırız.

Çark böyle dönerken seçime doğru ezilen hadi bizimkiler kazansın da rahat bi nefes alalım derken seçimden hemen sonra ise ezdikleri bir an önce kayyum atansın da kurtulalım diye dua eder. Anlayacağınız görevlendirme burada liyakate göre değil de siyasi düşünceye göre yapılır.

Peki bu süreçte kimler en karlı çıkar dersiniz? Tabii ki her devrin adamları! İşte tam olarak değinilmesi gereken konu budur. Kim gelirse gelsin rahatı bozulmaz, işe gitmek nedir bilmez, hatta mümkünse başka şahsi işleriyle meşgul olur. Ay sonu geldiği gibi de bankanın yolunu tutar. Asıl mesele de burada zaten. Çünkü en tehlikelileri de bunlardır.

Sonda söyleyeceğimi başta söylemiştim zaten. Bırakın kardeşim köpeklerle uğraşmayı önce bi’ dönüp personelinize bakın. Köpek en fazla ısırır ama bunlar hak yer, hukuk nedir bilmez, ısırmaz ama kanser gibidir yer bitirir memleketi olan garibana olur! Böyle gelmiş böyle gitmesin diye peşin peşin uyarması benden. Temizlik buradan başlamalı!

Belediyeye Çağrı: Boş verin Köpekleri, Önce ATM Memurlarınızı Toplayın!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!