ne haber ajansı

YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER VE MUHALEFET

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazıma başlamadan önce, 10 Ağustos tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ilimize tayin edilen valimiz Sayın Kemal Kızılkaya’ya görevinde başarılar dilerim.                                                  

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için siyaset arenası hareketleniyor. İktidar partisi mayıs ayı zaferiyle iktidarı elinde bulundurmanın nimetlerini sonuna kadar kullanmak ve yarış şartları lehine olacak şekilde çalışmalarına başladı. Ak Parti iktidarı, İstanbul ve Ankara yerel yönetimlerini bu defa kazanmak istiyor. Hatta şimdiden Ankara ve İstanbul için bazı adayların isimleri de geçmektedir. Özellikle İstanbul için Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın adı geçmekte, aynı zamanda Esenler Belediye Başkanı Sayın Teyfik Göksu’nun da büyükşehir için adaylık istediği biliniyor. Sayın Koca’nın adaylığı Kürt kökenli olmasına dayanır. Nitekim Ak Parti 2019 seçimlerini Kürt seçmenin desteğini yeterince alamamakla kaybetti. Bu defa bu argümanı göz ardı etmek istemiyorlar.

Peki iktidar cenahı bu durumda iken muhalefet neler yapıyor diye bakacak olursak, muhalefet de Ankara ve İstanbul’u yeniden kazanmak istiyor ancak Ankara’da İyi Parti’nin kendi adayını çıkarması konuşuluyor ve bu durumda Sayın Mansur Yavaş’ın aday olmak istemediği nitekim bu şekilde kaybedebileceğini yakın çevresiyle paylaştığı iddia ediliyor. İstanbul için ise Ekrem İmamoğlu bilmecesi hâkim. Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda İstanbul’a talip olduğunu ifade etmeye çalışan cümleler kurdu. Mesela yola çıkıyorum dedi. Kaderim İstanbul’un kaderiyle mühürlü dedi. Bana göre yine bir kısmı çok açık olmayan ve bir kısmı da çok radikal olan cümleler kurdu ama sonuç olarak adayım demem doğru olmaz. Partinin belli bir disiplini var buna parti kurulları karar verecek şeklinde yine dağ fare doğurdu dedirtecek açıklamalarda bulundu. Yani iddialı bir basın toplantısı düzenlendi. Çok büyük beklenti oluşturuldu ama özetle pek bir şey değiştirmeyecek açıklamalarla son buldu.                 

Peki yerel seçimlere giderken şehrimizde durum nedir? Siirt’imizi konuşurken bugünlerde haftalardır devam eden su sıkıntısına değinmemek mümkün değil. Ayrıca siyaset için kıymetli olduğunu düşündüğüm bir argümanı da dile getirmek isterim. Bir yerel yönetimde kronik hale gelmiş ve halkın nerdeyse tamamını bezdirmiş bir sorun yaşanıyorsa, burada muhalefete gün doğmuş demektir. Mesela ilimizde su sıkıntısı çok ciddi boyutlara varmış durumda. İşte tam da bu konuda, 2024 yerel seçimlerinde Siirt Belediye Başkanlığını kazanmak isteyen muhalefet partileri, gece gündüz demeden çalışmalı hatta gerekirse ev ev su dağıtmaya bile gitmelidir ve elbette çok ciddi ve kronik bu sorunu çözmeye yönelik bir proje ortaya koymalıdır. Peki bu gayret var mı ilimizdeki muhalefet partilerinde? Maalesef ev ev dolaşan bir muhalefet partisi görmek mümkün değil. Yeşil Sol Parti’nin engellen bir basın açıklaması ve bir de Deva Partisi İl Başkanı Sayın Umut Dayanan’ın biraz yaratıcı ama amacına ulaşmayan bidonlu uğurlama tepkisini gördük. Bence yetersiz! 2024 yerel seçimlerini kazanmak isteyen muhalefet partileri bu fırsatı çok ama çok iyi değerlendirmeli, Siirt’in su sorununa çare olacak çözümleri Siirt halkına duyurabilmeli ve tekrar ediyorum, ev ev gezip su dağıtabilmelidir. Halkta karşılık bulmak ve halka görünebilmek için müthiş bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bunu yapabilen bir parti yerel seçimlerde Siirt’te başarı sağlamak iddiasında bulunabilir.

İlimizin başta su sorununu olmak üzere, diğer bütün problemlerinin biran önce kalıcı çözüme kavuşması dileğiyle…

YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER VE MUHALEFET

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!