ne haber ajansı

TRAFİKÇİ AMCANIN ADALETİNİ İSTİYORUZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin üzerimizdeki şokunu daha atlatamamış iken geçen hafta Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yaşanan sel felaketi ziyadesi ile bizleri üzmüştür. Bu bölgede böylesi bir yağış ve doğal afet ilk defa görülmektedir. Peki, bundan ders almış mıyız? Aslında dönüp buna bakmak gerek. Bu gece haberlere baktığımda şok olmaya yeter de artar durumları görmeye devam ediyorum. Şanlıurfa’da evleri tamamen suyun altında kalmış, boğulmaktan son anda kurtulan aileler evlerini temizlemeye, içinde tekrar yaşamak için hazır hale getirmeye çalışıyorlardı. Bu tamamen bir skandal. Bu evlerin tamamen tahliye edilmesi ya da oturma izinlerinin iptal edilmesi için illaki binlerce canımız da sel felaketinde mi boğulması gerekmektedir. Yine mi ders almayacağız. Bu yerlerin hemen tahliye edilip bu alanların sel felaketi riski için ıslah edilmesi gerekmektedir. Önceki yazılarımız dada belirtmiştik. Siirt’e de benzer yapılaşmalar mevcut. İvedilikle buraların boşaltılması ve ıslahı gerekmektedir.

***

Emniyet müdürü vakası hala muamma. İddialar gerçek ise olay çok vahim. Yüklü miktarda altın çalındığı iddia ediliyor. Fakat yetkililerden hiçbir acıkma yok maalesef. Bu üstü örtülecek bir mevzu değil. Hükümeti en çok yıpratan mevzuların başında geliyor böyle durumlar. Böylesi ciddi mevzuları Sümen altı yapmak insanlarda çok kötü travmalara sebep oluyor bununda sonucunu sandıkta sert bir şekilde gösteriyorlar. Bu konunun ivedilikle aydınlatılması gerekmektedir. Eğer iddialar yalan ise açıklanmalı yok iddialar gerçek ise hemen müdür malum trafik polisi abimizin şefkatli kemerine teslim edilmesi gerekmektedir.

***

Eskiden çok duyardık. Duayenler şunu derdi. “Köpek insanı ısırır ise bu haber değeri taşımaz, fakat insan köpeği ısırır ise bu haber değeri taşır.”. şuan Siirt tamda bunu yaşıyor. Ne haber ajansından sonda dakika geçti. Siirt uçağı iptal edildi diye. Haberi yapan arkadaşa şunu dedim. Uçak iptallerini haber yapmayın. Bu olay çok rutin. Uçak seferi gerçekleşir ise onu haber yapın. Bu yılda birkaç kez gerçekleşiyor çünkü. Gerçekten mevzu çok acı. 90’ların başında yaklaşık 30 yıl önce havaalanı açılmış ve 30 yıl önceki uçak ve liman teknolojisine rağmen uçak seferleri iptal edilmemekte idi. Sene 2023. Ak Parti hükümeti dağa taşa hatta denizin ortasına havalimanı yapıyor. Uçak seferleri düzenliyor. Mamafih 30 yıl önce tarifeli seferleri olan Siirt hava alanına sefer düzenleyemiyor. Bu durumu lütfen biri bana açıklasın.

***

Siirt’te, Türkiye’nin alanındaki en büyük fabrikası kuruldu. Çok enteresandır buna sevinen olduğu kadar da üzülenler oldu. Fabrikaya şu kişiler destek oldu o zaman onlar veya destekledikleri adamlar milletvekili olacak şeklinde duyumlar gelmeye başlandı kulağımıza. Her neyse 3-4ay sonra bu fabrika kapandı. Ve kimse tekbir açıklama dahi yapmadı. Duyumlar elektrik fiyatları yükseldi. Konu bu kadar basit mi? Tabi yine başladı konuşmalar. Bir kesim keşke kapanmasaydı, adamımız milletvekili olacaktı. Bir kesim keşke demese dahi biz demiştik kapanacak diye, iyi o zaman bizim adam milletvekili olacak şeklinde dedikodular başladı. Kimse binlerce işçinin ne derdini sordu ne de işsizliklerine çare aradı. Evet, fabrikanın bir sahibi var. Fakat büyük kısmı devlet teşviki kurulmuş bir fabrika. Bu da şu demek, bu fabrika tüm Türkiye’nin. Ve işsiz kalan hep Siirtli halk. Ben tüm Siirtlilerin o fabrika açılana kadar önünde eylem yapacağını bekler iken, bir Allah’ın kulu ağzını dahi açmadı. Bu fabrika hepimizin. Açılması için ne gerekiyor ise yapmamız gerekmektedir.

TRAFİKÇİ AMCANIN ADALETİNİ İSTİYORUZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!