ne haber ajansı

Merhaba Ne Haber Ailesi;

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her hafta pazartesi günü sizler ile www.nehaberajansi.com sitesinde köşe yazım ile bir araya geleceğiz. Sizler ile ilimizde, ülkemizde bir hafta içinde olan olayları farklı bakış açısı ile paylaşacağım.

Yine Ne Haber Ajansı sayfasında geçenlerde okuduğum bir haber vardı. Haber 1970’li yıllara ait bir gazete küpürüne aitti. Haberde bu yaz Siirt’te su sorunu kalmayacak şeklinde bir ifade vardı. Sene 2023 olmasına rağmen şuan Siirt Belediyesinden bu yaz Siirt’e su sorunu olmayacak tarzı bir haber ya da beyan görmedim. Aslında göremeyiz de çünkü Siirt Belediyesinin yazın yaşanacak kuraklık ve su sorunu için bir önlem veya projesi mevcut değil. En azından ben hiç duymadım. Günümüzde yağışların az olması, kar yağışının nerede ise hiç olmamasından mütevelli yazın bir kuraklık yaşanacağı aşikârdır. Aşikâr olan bu durum karşısından ise maalesef ifade ettiğim gibi Siirt Belediye yetkililerinin ne öyle bir derdi ne de su sorununa karşı bir projesi yoktur. Allahtan önce bol yağış sonrasında da yazımızdan sonra Siirt Belediye yetkililerinin yazın var olacağı nerede ise kesin olan su sorunu için bir projemiz var diye bir beyanatta bulunmaları. Yoksa işimiz yaş. Elimizde ne var ise yağmur duası için hocalara vereceğiz.

Siirt belediyesi demişken şunu da demeden geçemeyeceğim. Ceyhun beyin Siirt Belediyesi Kayyum başkanlığı döneminde 22 park yapılmıştı. Ve her parkın bir bekçisi vardı. Bu bekçiler hem parkın hem de çocukların güvenliğini sağlıyorlardı. Fakat şuan birçok parkta bekçi göremiyoruz. Bundan dolayı parklar hırpalanıyor ve çocukların güvenliği tehlike altına giriyor.

Geçen hafta Sayın Adalet Bakanımız bir Tweet paylaşmıştı. Şu ifade yer alıyordu. Hâkimlerimiz Savcılarımız kapılarınız halka açın. Aynı telkini Sayın İçişleri Bakanımızdan da beklemekteyiz. Sayın Bakanımızın Sayın Valilerimize lütfen kapılarınızı halka açık şeklinde emirlerini beklemekteyiz. Yaklaşık 20 yıldır Siirt’te Valilik yapmış herkesi tanımakta ve takip etmekteyim. Hepsi ile de görüşmüşlüğüm vardır. Son iki Valimiz hariç hangi valimizden randevu talep etmiş isem aynı gün ya da ertesi gün randevu verilmiştir. Kesinlikle bu bana has bir olay değildir. Tüm vatandaşlar için aynı şey söz konusudur. Fakat şuan bırakın Sayın Valimden randevu talep almayı, randevu alacak makama bile erişemiyorsunuz. Bu devlet ile millet arasında soğuk duvarlar örmesine neden oluyor, devlet ile milletin bir birinden ayırmasına, uzaklaşmasına sebep oluyor. Allah muhafaza bu bir proje ise bunun sonuçları çok kötü olur.

Sayın yetkililer demeyeyim de sayın etkililer, etkinizi olumlu yönde kullanın bu benim değil tüm Siirt halkının ricasıdır. Tıp fakültesi öğrencileri 4. Sınıfı bitirecek hala bir binaları yok. Maalesef öğrenciler Van’da okumakta. Bu Siirt için çok acı bir durum. Siirt’te çok zararı olmakta direk maddi zararı olduğu gibi dolaylı olarak ta birçok zararı olmaktadır. Siirt Üniversitesi yetkililerine hayvan hastanesi yapma yetkisi verdiler. Çok kısa sürede hastaneyi yaptılar. Ama Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesine hizmet verecek bir hastane binasına nedense her türlü engel çıkarılıyor ve bina yapılamıyor. Geçen hafta ihalesi yapıldı haberini aldık çok mutlu olduk. İnşallah ihaleyi alan firma Siirt Batman arası duble yol yapım işini alan firmaya benzemez de defalarca ihale iptal edilmez. Bana göre o binanın Siirt Üniversitesi içerinde olması gerekli idi. Hala sebebini anlayamadığım bir neden den illaki şehre yakın bir yerde inşaatı yapılması istendi. Buna da razıyız. Yeter ki yapılsın. 3,5 yılda daracık yoların arasında kalacak bina şehrimize yine de hayırlı olsun.

Son olarak şunu demek istiyorum, tüm illerimizde yeni şehirler oluştu. Yeni Diyarbakır, yeni Şırnak, yeni Batman, yeni Mardin, peki yeni Siirt nerde. İpek yolunun etrafında yeni siteler oluştu, fakat nerde şehircilik, nerede şehir planlaması. Yollar dar. Yine aynı eski Siirt, İki araba yan yana geçmez yollar. Bakın Şanlıurfa’da 70 metre diye adlandırılan yollar var, Diyarbakır’da keza öyle adlandırılan yollar var. Yolların genişliği 70 metre. Şuan Siirt’te genişliği 70 metre olan bir tek yol gösterin. Şehir yapmışlar, alt yapı yok, üst yapı yok, bu nasıl yeni şehir, bu nasıl bir düzen. Şehirde kurumları yıkıyorlar yerlerine aynı binaları yapıyorlar. Siirt tarım il müdürlüğünü yıktılar yerine daha büyük bir bina yaptılar. Çok merak ediyorum o binanın yerine ağaç dikip park yapmış olsaydılar daha iyi olmaz mıydı? Adına da uygun hizmet olmuş olurdu…

Sevgili Ne Haber ailesi haftaya görüşmek üzere.

Merhaba Ne Haber Ailesi;

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 28 Şubat 2023, 13:07

    Selamünaleyküm Başkanım, Allah yardımcınız olsun yükünüz çok ağır bilincindeyim dualarım sizinle memleketim Siirt e yapacağın iyiliklerden eminim SENİ çok seviyoruz

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!