ne haber ajansı

ADAY ADAYLARI ÇIKTI MEYDANA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset meydanı programından dolayı Ne Haber Ajansı’nı tebrik ediyorum. Sağ olsunlar davet edip bizlere de yer verdiler. Çok zahmetli ve çok emek harcanmış bir program idi. Böylesi bir programı yerel imkânlar ve şartlar ile yapmak gerçekten nerede ise mümkün değildir. Böylesi kısıtlı teknik imkânlar ile yapılan bu programdan dolayı tüm ne haber ajansı ailesini tekrar tebrik ediyorum.

***

Siyaset gündemi her gün daha çok hareketlenmektedir. Geçen hafta aday adaylık süreci partiler nezdinde bitti. Siirt için konuşacak olur isek Ak Parti aday adaylarında çokta değişiklik yok sanki. Nerede ise kadrolu aday adayları diyebiliriz. HDP aday adayları önceki listelerden farklı. Tabii HDP genel merkezi önceki politikasını devam ettirir ise yine buradaki aday adaylarının pek önemi kalmaz. Malumunuz önceki dönemlerde ak partinin özellikle bakanlık yapacak milletvekillerini kendi bölgeleri değil de kendi istediği bölgelerden aday göstermesini “siz kendi oylarınız ile değil, benim oylarım ile milletvekili oldunuz. Ayağınızı denk alın” şeklinde okuyorduk. Ak Parti bu tarz aday belirleme şeklini bırakmış onun yerini son demelerde HDP bu tarz aday belirleme yöntemine başvurduğu görülmektedir. Ve bu seçimde de HDP tabanı seçeceği vekil adayını önemsemeyeceğe benziyor. Yani HDP kimi aday gösterir ise göstersin kayıtsız şartsız oy verecek.

***

Ak Parti artık şunu görmektedir; ekonomik sıkıntılar ile süre gelen süreçte milletvekillerinin de seçmenlerine kaba davranması, umursamaz olması ve seçmenleri incitecek birçok davranışta bulunması seçimi artık sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatleri değil adayın kim olduğu belirleyeceğidir.

***

Asıl mevzumuza gelelim Siirt nasıl bir vekil istiyor? En önemlisi yeni yüzleri arıyor. Öyle önceden de değim gibi kadrolu adayları değil. Genç ve dinamik bir vekil istiyor. Vekillik süresinde emekliliği geçirecek bir vekil istemiyorlar. Aslını tanıyan bir vekil istiyor. Vekil seçiyorlar, bırakın genel Siirt seçmenini kendi partililerini dahi tanımıyor. Önceden hiçbir şaibeye karışmamış birini arıyor. Önceden kırk vukuatı olan kişileri değil. Şehri yönetecek vekilin önceden ailesini yönetebiliyor olmasını istiyor. Bakıyorsunuz tüm aile farklı bir partiden aday. Güveneceği bir vekil istiyor. Sivil hayatında, memuriyetinde veya ticaretinden güvensizlik vermiş olan bir vekil istemiyor. Hoş görülü, kibir sahibi olmayan bir vekil istiyor. Bakıyorsunuz adam devlet memuru ama nefsi arşa yükselmiş. Kibir abidesi olmuş.

ADAY ADAYLARI ÇIKTI MEYDANA

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!