İzzettin İçin

TOPLUMUN HAFIZASI EMEKLİLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemen belirtelim ki; emekliler için; “yaşı geçmiş, işi bitmiş” sözü doğru değildir.

Emekliler aslında iyi düşünülürse toplumun kültürel hafızasıdır. Hatta onlar sayesinden kültür aktarımı yeni nesillere mümkün olur.

Emekliler boş bırakılmamalı, bir köşeye atılmamalı. Onların tecrübelerinden faydalanılmalıdır.

Ancak günümüzde emekliler bir köşede bırakılmış. En büyük sorunları da geçim derdi. Hâlbuki yıllarca hizmet etmiş ve emek vermiş emeklilerin son dönemlerini rahat ve huzurlu geçirmeleri için hatta tatile gidebilmeleri için gerekli sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının çözülmesi gerekir.

Emekliler, toplumun en değerli unsurlarından biridir. Yıllarca çalışarak ülkeye hizmet etmiş, tecrübeleri ve bilgileriyle genç nesillere yol göstermişlerdir. Dolayısıyla, emeklilerin kültürel hafızamızdaki önemi büyüktür ve onların değerine saygı duymalıyız.

Ancak maalesef günümüzde birçok emekli, geçim sıkıntısı çekmektedir. Emeklilik maaşları genellikle yetersiz kalmakta ve emekliler birçok ekonomik zorlukla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum, emeklilerin yaşamlarını olumsuz yönde etkilemekte ve huzurlu bir emeklilik hayatı yaşamalarını engellemektedir.

Emeklilerin yaşamlarını daha keyifli ve huzurlu hale getirebilmek için çeşitli adımlar atılmalıdır. Öncelikle, emeklilerin maddi ihtiyaçları karşılanmalı ve emeklilik maaşları artırılmalıdır. Ayrıca, emeklilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmeli ve onların sosyal hayatları desteklenmelidir.

Emeklilerin değerlerini koruyarak yaşamlarını daha iyi bir şekilde sürdürebilmeleri için toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Onların hak ettikleri saygıyı göstermeli, tecrübelerinden faydalanmalı ve emeklerinin karşılığını vermeliyiz. Bu sayede, emeklilerin toplumdaki yerleri güçlenirken, genç nesiller de onlardan öğrenecekleri değerli bilgiler ile daha donanımlı bir şekilde yetişebilirler.

Emeklileri evlerde veya huzur evlerinde terk etmek hem yöneticilerin hem de toplumun yapacağı en büyük yanlış olur.

Sağlıcakla kalın…

TOPLUMUN HAFIZASI EMEKLİLER

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!