İzzettin İçin

DEVAMLI HALİNDEN ŞİKÂYET

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu insan halinden hep şikâyetçidir. Bir türlü mutlu ve razı olamazlar. Bu durum fakir ve muhtaçlar için bir yere kadar normal görülse de, hali vakti yerinde, hatta zengin insanlar içinde görülmesi normal değildir. Ama maalesef bunlar arasında da vardır. Her şeyi olmasına eksiği bulunmamasına rağmen halinden şikâyet eden, hatta bir türlü mutlu olamayan çok insan görmek mümkündür. Hata bu durumda bulunan insanlara sorarsanız sebebini bilmezler, hatta ne istediklerini bile bilmezler. Ama mutlu değillerdir.

Halk arasında çok geçen bir söz vardır. Denir ki: Mutlu olmak istersen, senden daha aşağıda olanlara bak. Haline şükredersin. Yoksa durumun ne olursa olsun, senden daha yukarda olanlara bakarsan hayatın boyunca halinden şikâyet eder ve asla mutlu olamazsın.
Bu bakımdan insan hangi halde bulunursa bulunsun, kendinden daha kötü durumda olanlara bakmalıdır.

Şöyle bir olay anlatılır. Her şeyi olan bir adam bir gece yarısı çok yakın bir arkadaşını arar ve intihara karar verdiğini söyler. Arkadaşı ne kadar dil dökerse de ikna edemez. Ona yetişmesi de mümkün değildir. Sonunda kendisinden son bir şey yapmasını ister. Bunu yaptıktan sonra ne isterse yapabileceğini söyler. İntihara karar veren arkadaşı da dostluk hatırına söyleyeceğini yapacağını ifade eder. Arkadaşı şunu söyler:

Şimdi dışarı çık, bir küçük hediye al. En yakın bir hastaneye git ve hiç kimsesi olmayan bir hastayı ziyaret et. Ondan sonra ne istersen yap. Karşıdaki bunu kabul eder ve dediğini yapar. Hastanede kimsesi olmayan bir yaşlı hanımı ziyarete gider. Yanında bir süre kalır. Hanımın ibret dolu hayat hikâyesini dinler… Kendisinden dualar alır. O arada hastanede diğer hastaları, yanındakileri gözlemiş, bilinen hastane havasını da teneffüs etmiştir. Hastaneden dışarı çıktığında bir anda ne kadar hafiflediğini, mutluluk duyduğunu fark eder, ne kadar iyi şartlarda yaşadığının sanki yeni farkına varır. Ve tabii kararından vazgeçer. Arkadaşına durumu anlatır ve bunun neden böyle olduğunu sorar. Arkadaşının verdiği cevap çok kısadır. Mutlu olmak istiyorsan, bulunduğun halin kıymetini anlamak istiyorsan, başkasını mutlu edecek veya sevindirecek işler yapmalısın.

DEVAMLI HALİNDEN ŞİKÂYET

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!