“YATIRIMINIZI ARSAYA YAPIN!”

"YATIRIMINIZI ARSAYA YAPIN!"

Siirt’te uzun yıllardan beridir yatırımını arsaya yapan karlı çıkıyor.

Ne Haber’e özel açıklamalarda bulunan Siirt Emlakçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, “Arsa sahipleri hiç bir zaman kaybetmedi. Arsanın her zaman değeri artıyor. Biz de yatırımcılarımızı buraya doğru yönlendiriyoruz.” dedi.

“Emlak Piyasası Yaza Doğru Canlanacak”

Siirt’te pandemi sürecinin etkisinden dolayı durgun olan emlak piyasasının yaza doğru canlanması bekleniyor.

Bu konuyla ilgili de konuşan Ömer Faruk Sevgi, “Koronavirüs etkisinin azalması ve yoğunlaşan tayin ve atamalar neticesinde yaz aylarında emlak piyasasının hareketlenmesini bekleniyoruz.” dedi.

Bu süreçte özellikle şehir merkezine uzak yerlerde yapılan yazlık ve bağ evlerinin önem kazandığını belirten Sevgi, “Koronavirüs nedeniyle insanların sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekiyor. Bu süreçte de bir nebze olsun şehir merkezinden ve kalabalıktan uzak yerlerde yapılan yazlık ve bağ evlerinin önemli olduğunu düşüyorum. Özellikle Deyr Mor Yakup Manastırı’nın milli park ilan edilmesiyle o bölge canlanmaya başladı. Yetkililerden, şehir merkezine uzak yerlerde yapılan bu yapıların elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kolaylık sağlamalarını istiyoruz. Çünkü şehir merkezinde çarpık bir kentleşme söz konusu şehir ne kadar büyük bir alana açılırsa Siirt o kadar gelişir.” ifadelerini kullandı.

Emlak sektörünün önündeki en temel engellerden birinin imar probleminin olduğunu söyleyen Sevgi, “İmar problemleri çözülebilir ise şehrin yapılanması için katkı sağlanmış olur.” cümlelerini kullandı.

Exit mobile version