Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yakıt fiyatlarına gelen zamlarla birlikte motora rağbet arttı. Motosiklet satıcısı Yunus Butur, “Biz motosiklet yetiştiremiyoruz. Firmalarda şu an motosiklet yok derecede. Bütün motorlar satılmış. Müşteriler sıra bekliyor.” dedi.

Son aylarda yakıta gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar daha tasarruflu olan motosikletlere yöneldi. Akaryakıt istasyonu çalışanı Hayrettin Çetin, yakıt alamaya arabadan daha çok motosiklet geldiğini söyledi.

Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı

“Takım Elbiseli Bile Artık Motor Kullanıyor”

Akaryakıt istasyonu çalışanı Hayrettin Çetin, “Günde 100 kişiden sadece ikisi fulleyebiliyor. Valla vatandaşlar isyan ediyor. Kimsenin elinden de bir şey gelmiyor. Zam geliyor bize kızıyorlar sanki biz zam yaptık. Zam gelince bizim işlerde düştü. Alım gücü azaldı. Millet 50-10 TL’lik doldurunca bir yerden bir yere gidemiyor. Eskiden araç sahipleri yüzde doksan beşi fulleyebiliyordu. Şimdi onu ancak fulleyebiliyor. Ben arabamı fullebiliyordum ama şimdi bisikletle gidip geliyorum. Motorcular 20-30 TL alıyorlar. Daha tasarruflu oluyor. Bize arabadan daha çok motor yakıt alıyor. Takım elbiseli bile artık motor kullanıyor.” dedi.    

“Eskiden Depomu 500 TL’ye Fulleyordum Şu An 10 Litre Gelmiyor”

Fiyatlardaki artışa değinen Metin Ulu, şunları söyledi: “Fiyatların durumunu biliyorsunuz 21 TL. Artık kontak çevirmek 20 TL. Eskiden depomu 500 TL’ye fulleyordum şu an 10 litre gelmiyor. Fiyatlar uçmuş. Bu fiyatların derhal inmesi lazım.

Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı

“Müşteriler Sıra Bekliyor”

Motosiklete yoğun bir talep olduğunu belirten motosiklet satıcısı Yunus Butur, “Motor satışlarında yüksek derecede reğabet var. Arabası bile olan motora yöneliyor. Bunun nedeni yakıttan dolayı. Şehir içi kullanımı kolay ve trafik konusunda rahat olduğu için insanlar motosikleti tercih ediyor. Biz motosiklet yetiştiremiyoruz. Firmalarda şu an motosiklet yok derecede. Bütün motorlar satılmış, önden siparişler verilmiş. Müşteriler sıra bekliyor.” diye konuştu.

Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı
Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı
Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı
Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yakıt Zammı Motora Talebi Artırdı
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!