Vatandaşlar Şarbona Ne Diyor?

Vatandaşlar Şarbona Ne Diyor?

Ne Haber’e konuşan Siirtli vatandaşlar, şarbon hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bazı vatandaşlar ise hastalıktan çekinmedikleri et ve süt ürünleri tüketmeye devam edeceklerini söyledi. 

Siirt’te geçtiğimiz günlerde bir hayvanda şarbon hastalığının tespit edilmesi üzerine Eruh ilçe merkezinde, hayvanlar karantinaya alındı. Ne Haber’in edindiği bilgilere göre, Şirvan ilçesinde de 20 yaşındaki bir çobanda şarbon hastalığı tespit edildi.

Bunun üzerine vatandaşlara şarbon hastalığı ile ilgili endişe duyup duymadıklarını sorduk.

Vatandaşlardan Mehmet Altıntaş, “Dikkat etmemiz gerekiyor, bu hastalığa. Karşımıza ne çıkacağı belli değil. Son zamanlarda bir sürü hastalık çıktı. Biz de ne yapacağımıza şaşırıyoruz.” dedi.

Beşir Batur ise Şarbon tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Sonuçta o da virüs gibi bir şey. Yayılıyor. Kesinlikle dikkat etmemiz lazım nasıl dikkat edeceğiz, bilmiyorum. Hiç kimse dikkat etmiyor. Halk sağlığı için tehlike arz eden bir durum.” diye konuştu.

Esnaf, Mesut Satıcı, peynirden daha çok bulaştığını belirterek, “Peynir yemekten çekiniyorum. Çünkü o daha zararlı. Süt ile peynirden şarbon bulaşıyor. O yüzden sütlü ürünlere dikkat edilmesi daha iyi olur.” cümlelerini kullandı.

Esnaf Nihat Aksu ise şarbon hastalığından çekinmedigi et ve süt ürünleri tüketmeye devam edeceğini söyledi.

Siirtli kasap Rıdvan Siyahtoprak, “Siirt’te et olmazsa olmazdır. Kimse et tüketiminden çekinmiyor. Şarbon etkilemedi. Zerre kadar da düşüş yok satışlarda. Hayat normal akışına göre devam ediyor.” dedi.

 

 

Haber: Yusuf Elik

Kamera: Ferman Çetinkaya

Exit mobile version