Vatandaş Musluktan Akan “Kirli Sulara” Tepki Gösterdi, Belediye ise “Tüketime Uygun” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te yaklaşık birkaç gündür musluklardan akan suyun bulanık olması vatandaşın tepkisine neden oldu. Siirt Belediyesinden yapılan açıklamada ise suyun, insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun olduğu ve kar erimeleri nedeniyle geçici olarak kirlendiği belirtildi.

Şehirde musluktan akan sulardaki bulanıklık tepkilere neden olmuştu. Vatandaşlar suyu tüketememekten şikayet ederken bir önce çözüm bulunmasını talep etmişti. Konuyla ilgili Siirt Belediyesinden açıklama yapıldı.

Suyun geçici olarak kirlendiği belirtilen açıklamada, “Siirt kent merkezinden içme suyu temini sağlayan isale hatlarımızdan HESKO yer altı su kaynağımız, her yıl kış mevsiminden ilk bahar mevsimine geçişte eriyen kar sularının kaynakta oluşturduğu taşkın nedeniyle geçici olarak içme suyunda sadece fiziksel kirlenme (bulanıklık) oluşmuştur.” denildi.

“İçme suyumuzun bulanıklık durumu kısa süre içerisinde normal seviyesine dönecektir” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“İçme suyu arıtma tesisi ve depolarımızda teknik personellerimizce günlük düzenli bir şekilde yapılan analizler neticesi insani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun olduğu tespit edilmiştir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaş Musluktan Akan “Kirli Sulara” Tepki Gösterdi, Belediye ise “Tüketime Uygun” dedi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!