Vatandaş: Maskeden bıktık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’te koronavirüs vakalarında ciddi bir artış yaşanmasına rağmen kent merkezinde çok sayıda kişinin maske takmadığı ve sosyal mesafeye uymadığı görülüyor. Uzun süredir koronavirüs ile mücadele ettiklerini söyleyen vatandaşlar, maske takmaktan bıktıklarını belirtti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de koronavirüse karşı önlemler alınıyor. Alınan kararlarda market, pazar yerleri ve toplu ulaşım araçları gibi insanların kalabalık olarak bulunduğu yerlerde maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti. Vatandaşlar, salgına karşı kalabalık ortamlarda bile artık maske takmıyor. Maske ve sosyal mesafe Siirt’te unutulunca vaka sayıları arttı. Ancak kentte vaka sayılarındaki artışa rağmen bazı vatandaşların maske takmadıkları gözlemlendi. Vatandaşların kentin en işlek caddesi olan Güres Caddesi’nde maskelerini çene altına taşıdıkları görülürken bazı yerlerde sosyal mesafenin de ihlal edildiği dikkat çekti.

Korkudan maske takılıyor

İnsanlar maskeyi koluna ve çenesine taktığını söyleyen Abdullah Kayar, “Vatandaşlar maskeyi göstermelik takıyor. Korku olmasa kimse maske takmaz. Siirt’te aşılama oranı az buna rağmen insanlar maske takmıyor. İnsanlarda bir rehavet oluştu. Aşılanmayan bir sürü vatandaşımız var. Ben maske takıyorum ama bakıyorum kimse takmıyor. Tek bir kişinin takması herkesi korumaz.” dedi.

Maske ve sosyal mesafe kurulları unutuldu

Uzun zamandır maske taktığını ve artık maskeden bıktığını belirten esnaf İbrahim Dündar, “Siirt’te havalar yeterince sıcak bir de üstüne maske eklenince iyice çekilmiyor. Maske takınca nefes alamıyorum. Uzun süredir takıyoruz artık bıktık. İş yerime gelen vatandaşlara sürekli maske tak demekten yoruldum. Polis ekipleri de eskisi gibi denetlemiyor. Millet bu denetleme olmayınca iyice saldı.” ifadelerini kullandı.

Siirt’e tatil için gelen Canan Arıtürk, “Siirt’te geldim baktım kimse maske takmıyor, çok şaşırdım. Baktım kimse takmıyor, ben de artık takmamaya başladım. Kimse bana niye takmıyorsunuz demiyor. Ben de buradaki çoğunluğa uydum. Siirtli vatandaşların yarısı maske takmıyor. Böyle devam ederse vakalar alır başını gider. Bence artık insanlar koronavirüsü önemsemiyor. Bu salgın her zaman hayatımızda olacak. Bu hastalıkla yaşamayı öğrenmeliyiz.” cümlelerini kullandı.

Muhabir: Meryem Geylani

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaş: Maskeden bıktık!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!