Vatandaş Artık Tavuk Bile Alamıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda et fiyatlarındaki artış vatandaşı tavuk etine yönlendirmişti. Gelen son zamlarla beraber vatandaş artık tavuk etini bile alamaz duruma geldi.

“Alım Gücü Düştü, 5 Tavuk Alan 2 Tavuk Alıyor”

Tavuk fiyatlarının üç kat arttığını ifade eden Cemil Demir, “21-22 yıldır burada esnafım ben. Tavuk geçen senelerde 10-11 lira izlerken şu an 3 misli. 33-34 liradır. Alım gücü düştü. 5 tavuk alan 2 tavuk alıyor. Artık yarım tavuk alan müşteriler dahi oluyor. Fiyatlardan memnun değiliz. Bugün aldığımızı yarın yerine koyamıyoruz. Bugün gelen bir tavuğu misal diyelim ki 30-31 liraya koydukları tavuk yarın 32-32 buçuk oluyor. Biz de ilk defa böyle bir durumdan şikayetçiyiz. Artık hiçbir şeyi yerine koyamıyoruz.” diye konuştu.

Vatandaş Artık Tavuk Bile Alamıyor

Alım gücünün azaldığını ve bunun satışları etkilediğini söyleyen esnaf Arif Aslan, “Alım gücü çok azdır. Millet almıyor. Yüzde 90’ı tavuk eti alıyordu şimdi yüzde 30’a inmiş. Millet almıyor bir de iki, üç ay önce tavuk 21 liraydı şimdi 37 liraya çıkmış, kanat 40 liraya çıkmış, baget 38 liraya çıkmış. Millet gelip soruyor gidiyor, almıyor, alım gücü yok. Şu anda biz de hemen hemen beraber çıkıyor. Zarar etmese de kâr da kalmamış. Biz kazanmıyoruz ama mecburen idare edip gidiyoruz.” dedi.

“Şu ana Kadar Hiçbir Sene Bu Sene Gibi Olmamış”

25 yıllık esnaflık hayatında daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını belirten Aslan, şunları söyledi:

“Şu ana kadar hiçbir sene bu sene gibi olmamış. Bu sene diyorlar mazot pahalılanmış, dolar pahalılanmış, bahane ediyorlar.  İhracata gittiği zaman az kalıyor onlar da bu fırsatı kullanıyor. Ben 1997’den beri bu işi yapıyorum, hemen hemen 25 sene oldu. Hiçbir sene bu sene gibi görmemişiz. İşte bundan dolayı hakikaten zorlanıyoruz ama yapıyoruz mecburi işimizdir.”

Vatandaş Artık Tavuk Bile Alamıyor
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaş Artık Tavuk Bile Alamıyor
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!