Valinin Dediği Olmadı: Korunacak Denilen Ağaçlar Yerinden Sökülmeye Devam Ediyor

Valinin Dediği Olmadı: Korunacak Denilen Ağaçlar Yerinden Sökülmeye Devam Ediyor

Siirt’in Güres Caddesi’nde yenileme projesi kapsamında başlanan inşaatta yeşil alanların korunacağı ve arttılacağı söylenmişti. Aylardır süren çalışmalarda ciddi bir betonlaşmaya gidildiği gözlemlenirken var olan ağaçlar da yerinde söküldü.

“Yeşil Alan Korunacak ve Arttırılacak” denilmişti

Proje başlanırken Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, verdiği bir demeçte, “Yeşil alanlar korunacak. Artırılacak. Mevcut ağaçlar, yeşil alanın tamamı korunacak ve bu yeşil alan arttırılacak. Mevcut 325 ağaç korunmuştur.” demişti. Fakat projeye başlandığı ilk günden itibaren dipleri kazılan ağaçlar kurumaya bırakıldı. Ne Haber, ağaçların kurumaya yüz tuttuğunu “Ağaçlar Kuruyor” haberi ile gündeme taşımıştı. Ardından kamuoyunda tarafından yapılan uyarıların dinlenmemesi ve önem alınmaması ağaçların kurumasına neden oldu.

Makinelerle Doğa Katlediliyor

Devam eden doğa katliamında iş makineleri tarafından sökülen ağaçlar, Siirt hakkında ciddi bir üzüntü ile karşılanıyor. Olaya şahit olan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından eleştirilerini dile getirmekten çekinmiyor.

Proje bittikten sonra nasıl bir Güres Caddesi’nin ortaya çıkacağı belirsizliği korurken yerinden sökülen ağaçlar yerine nasıl bir çalışma yapılacağı ise bilinmiyor.

 

Exit mobile version