Umut Dayanan: “Zorava Özgür Kalacak”

Umut Dayanan: “Zorava Özgür Kalacak”

Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Zorava Çayı’na yapılmak HES projesi ile ilgili CHP Siirt Milletvekili Adayı Umut Dayanan, alınan bütün kararların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ve HES projesine engel olacaklarını belirtti.

Ne Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Dayanan, “Yani şimdi biliyorsunuz biz siyasete girdiğimiz ilk günden beri Siirt’in sorunlarını merkezi kılan bir siyaset anlayışı güdüyoruz. Bizde insan merkezde dolayısıyla insan sıkıntıları merkezde. İnsanların sorunlarını merkeze aldığımız gibi bu sadece biliyorsunuz insanların sorunlarını işaret etmekle bir yere varılmıyor.” dedi.

Siirt’te mesire alanı olarak Zorava Çayı’nın tek kaldığını ve yaz aylarında orada yüzlerce ailenin piknik yaptığını belirten milletvekili adayı Dayanan, “Bizi bir yere vardıracak olan sorunları işaret ederken aynı zamanda bugünün yanlışını değil doğrusunu da gösterebilmek. Dolayısıyla Siirt’te yapılan barajlar Siirt’te ki nüfusun mesire alanı ihtiyacı neredeyse Zorava dışında bir yer yok. Botan gitti, Başur gitti, Kezer yok gibi gün geçtikçe kuruyor. Elimizde tek kalan yer Zorava yazın zaten yüzlerce aile orada piknik yapıyor. Onunla ilgilide biliyorsunuz daha önce oraya iki HES yapılmıştı. Yapılan birinci HES’te zaten büyük hasar almıştı. Hayvanların can suyu dediğimiz su bile bölgede kalmadı. O bölgede bir de insanlar hayvancılık yapıyorlar. Hayvanların sulama ihtiyacı da oradan karşılıyor.” dedi.

Seçimi kazanmaları halinde HES projesine engel olacaklarını belirten Dayanan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz seçimi kazanmamız halinde bunlarla alınmış bütün kararları yeniden gözden geçirilmesini çok hızlı bir şekilde sağlayacağız. O projeye de engel olacağız. Bu memleketin bir sorunu var ve biz bu soruna da ilişkin bir duruş koymak zorundayız. Biz geldiğimiz zaman Zoravada ki HES projesini yaptırmayacağız. Bu konuda netiz.”

Exit mobile version