Türkiye’de İlk Defa Bıttım Dondurması Ürettiler

Türkiye’de İlk Defa Bıttım Dondurması Ürettiler

Siirtli dondurmacı babasından kalan işletmede Siirt’e özgü yöresel bir ürün olan menengiç diğer adıyla bıttımdan dondurma üretti. Bıttım aromalı dondurma vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Siirtli dondurmacı Kaner Hocaoğlu, Türkiye’de ilk defa yöresel lezzetlerden menengiç (bıttım) aromalı dondurma üretti.  

Aynı zamanda kimyager olan Kaner Hocaoğlu, “Yabani fıstık olan menengiçli dondurma yaptık. Ürün ciddi rağbet görüyor. Siirtlilerin derin damak tadına hitap ediyor. O tadın altyapısı var zaten insanımızda. Onlar da çok memnunlar bu işten bizde Siirt’e hizmet etmek, şehri tanıtmak amacıyla bunu yaptık ve çok mutlu olduk.” dedi.  

“Görenler Çok Mutlu Oluyor”

Siirt’e ait bir ürünü görenlerin çok mutlu olduğunu belirten Hocaoğlu, “Siirt’e ait bir ürünün dondurmasını yapmış olmamız Siirtlilerin nezdinde güzel bir intiba bıraktı. Menengiç fıstığın atası zaten derin bir aromaya sahip. Biz bu aromayı çok önemsedik dondurmasını yapabileceğimizi düşündük.  Beklentimizin üstünde bir ürün ortaya çıktı.” diye konuştu.

Dondurmayı deneyen vatandaşlardan Akif Arı ise, “Şuan menengiçli dondurmayı bu sene ilk defa tattım. Çok harika. Menengiç bizim dilimizde bıttım diyoruz. Dondurması çok güzel olmuş. Harika bir şey tercih etsinler. Tabi Siirt’in fıstığı, Siirt’in bıttımı deyince insanın hoşuna gidiyor tabi. Bıttımdan dondurma da güzel bir şey olmuş bence.” dedi.

Exit mobile version