Türkiye’de 111 Bin, Siirt’te 350 Esnaf Kepenk Kapattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre 2023 yılın tamamında 111 bin 576 esnaf kepenk kapattı. Siirt’te ise bu rakamlar geçtiğimiz yıl 350 olarak güncellendi. Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Pandemi döneminde dahi esnaf bu kadar zor duruma düşmemişti” dedi.

Pandemide Bile Esnaf Bu Kadar Zorlanmamıştı!

TESK 2023 yılı verileri, esnafın içler acısı halini bir kez daha ortaya koydu. Verilere göre, 2023 yılında toplam 111 bin 576 esnaf kepenk kapattı. Bu sayı, her ay ortalama 9 bin 298 esnafın kepenk kapattığı anlamına geliyor.

Siirt’te Her Gün 1 Esnaf Kapattı!

Siirt’teki sayıları öğrenmek için Esnaf Odasıyla iletişime geçen Ne Haber Muhabirleri durumun Siirt’te de aynı olduğunu tespit etti. Geçtiğimiz yıl 350 esnaf kepenk kapatırken, bu sayıların neredeyse her gün bir esnafın kepenk kapattığı anlamına geliyor. 2022 yılında ise kapatan esnaf sayısının 150 bandında olduğu öğrenildi.

Esnaf Kredilere Sarılıyor!

Dükkanını kapatmayan esnafsa kredilerle, borçlarla işlerini döndürmeye çalışıyor. Dükkanını kapatmayan esnafsa kredilerle, borçlarla işlerini döndürmeye çalışıyor. KOBİ’lerin bankalara borcu 3 trilyon lirayı aştı. Borcu takibe düşen KOBİ sayısı 293 binin üzerinde. Yüksek faiz, yüksek kur, elektrik, kira, vergiler ve tüm girdi maliyetleri altında ezilen esnafın bu şartlar altında ayakta kalması günden güne zorlaşıyor.

Türkiye’de 111 Bin, Siirt’te 350 Esnaf Kepenk Kapattı!
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de 111 Bin, Siirt’te 350 Esnaf Kepenk Kapattı!
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!