Tükenmez: “Cumhurbaşkanı Adayımız Erdoğan, Milletvekilliğinde Oylarımız Üç Hilale”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Siirt İl Teşkilatı bayram kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Cengizhan Tükenmez, “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan fakat oylarımızı üç hilale vereceğiz. Yüzde 22’lik oranımız var. Bu bir milletvekili çıkarmaya yetiyor.” dedi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cengizhan Tükenmez ve milletvekili adayları Siirt’in sorunlarını ele alarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Açıklamalarda bulunan İl Başkanı Cengizhan Tükenmez basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Ne Haber Ajansı muhabiri şöyle sordu:

“Türkiye genelinde ak parti ile bir ittifakınız söz konusu ama yerelde siz kendi vekillerinizle seçime gireceksiniz. Yerelde birleşme durumunda acaba bir milletvekilini veya iki milletvekilini çıkarmanız olasılığı daha yüksek olmaz mıydı?”

Aldığı soru üzerine açıklamalarda bulunan Tükenmez, “Büyüklerimiz öyle uygun gördüler, sayın cumhurbaşkanımız ve liderimiz devlet bahçeli beyefendi bizden çok daha akıllı ve tecrübeli siyasetçiler. Onlar öyle uygun gördüyse muhakkak bir bildikleri vardır. Herkes kendi adaylarıyla kendi parti logosuyla giriyor. Ama cumhur ittifakı kesinlikle yüksek bir irade ile Yüksek bir moralle devam ediyor. Bizim de ak parti cumhur ittifakı paydaşımız, buradaki teşkilatlarla bir içerisindeyiz ayrımız gayrımız yok. Lakin sandığa gittiğimizde adayımız belli kararımız belli. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan fakat oylarımızı üç hilale vereceğiz.” dedi.

MHP Siirt 1. sıra milletvekili adayı Necdet Kayra ise şunları söyledi: “14 Mayısta yapılacak olan seçimlere biz cumhur ittifakı altında gireceğiz. Biz ittifak çatısı altında giriyoruz fakat Türkiye’nin tamamında birkaç ilde aday göstermeme dışında Türkiye’nin tamamında ittifakın bileşeni olan partilerin tamamı kendi siyasi çalışmalarını aday listelerini yayımladılar ve siyasi çalışmalarını yapıyorlar, kendi parti logoları adı altında seçime girecekler. İttifakın temel dileği şudur, cumhur ittifakı sayın cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmesinin zorunluluğu. Bu zorunluluk milli menfaatler vatanın, milletin, devletin bekası için bir zorunluluktur. Yanlış anlaşılma olmasın, onun zorunluluğuna inanmış olan vatansever partilerin bir araya geldiği bir çatı altında toplandığı bir ittifaktır. Biz de bu ittifakın bir üyesi olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde doğal olarak cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’a oy verilmesi tüm hemşerilerimizden istiyoruz. Bu bizim için çok önemlidir ve kırmızı çizgimizdir. Milletvekili seçimlerinde ise hemşerilerimizin milliyetçi hareket partisine oy vermelerini istiyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışmalar ve kapı kapı dolaşmalarımız, esnaf ziyaretlerimiz yaptığımız bütün çalışmalar bu yönde. Milliyetçi hareket partisi sadece Siirt’in menfaatini düşünerek siyaset yapmaktan öte hizmet etmeyi amaç etmiş bir oluşumdur.”

Siirt’in birçok sorunun ele alan ve bu sorunlar için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden milletvekili adayı Necdet Kayra’ya Ne Haber Ajansı muhabirimiz şu şekilde bir soru sordu:

“Birçok sorundan bahsettiniz, genel olarak Siirt’in tüm sorunlarından bahsettiniz ama bir çözüm önerileriniz yok gibi. Bu sorunlar içerisinden bir konuya değineceğim. Sağlık sorunlarından bahsettiniz, atamalardan bahsettiniz. İktidara geldiğiniz halde, yerelde milletvekili olarak seçildiğiniz halde ne gibi çözüm önerileriniz var ya da bunun için projeleriniz var mı? Evet, personel yetersizliği var sizin de bahsettiğiniz gibi birim yetersizliği var ama hastanenin kapasitesi bu birimleri kaldıracak kapasitede olmadığını hepimiz görebiliyoruz. Şuanda Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi o kapasiteye sahip değil. Bunlar için nasıl bir çalışmalarınız var?”

Ne Haber Ajansı muhabirinin sorduğu soruya cevapta bulunan MHP 1. sıra milletvekili adayı Necdet Kayra şunları söyledi:

“Sağlık konusunda atama olması gerekiyor. Araştırma hastanesinde personel yetersizliği giderilirse, Tillo’da ki sağlık personel sorunu çözülürse eğer sağlık kurumları daha kırsala daha ilçelere yaygın hale getirilirse işsiz kalmayacaksınız. Türkiye cumhuriyeti devleti kovid sürecinde 40 günde hastane inşa etmiş bir devlettir. Araştırma hastanesine üç tane servisi açacak ek bina mı yok? Bunu çözümü çok basit yeter ki memleket sevdası olsun. Ben mühendis değilim ben avukatım bir vekil adayıyım bana branşımla ilgili soracağınız her soruya cevap verebilirim. Ben sadece bu sorunun bu şekilde çözülebileceğini söyleyebilirim. Nasip olurda meclise gidersek bu sorunlar için çabalayacağımızı söylüyoruz. Biz klasik profildeki siyasetçilerden değiliz. Bizim amacımız memleketi daha ileri bir yere getirmek, aslında olması gereken yere getirmek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Tükenmez: “Cumhurbaşkanı Adayımız Erdoğan, Milletvekilliğinde Oylarımız Üç Hilale”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!