TABİPLER ODASI: SİİRT İÇİN DAHA ERKEN, TAM KAPANMA LAZIM

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tabipler Odası, Siirt’te 1 Mart tarihinin normalleşme için erken olduğunu, daha önce 14-28 günlük tam kapanmanın gerekli olduğunu düşünüyor.

Türk Tabipler Odası Siirt Başkanı Dr. Engin Kılınç Ne Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Dr. Kılınç, “Siirt için tedbirlerin esnetilmesi, normalleşmeye geçilmesinin erken olduğunu, tam kapanma olmadan normalleşmeye geçilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Siirt’te bir vaka hareketliliğinin olduğunu ifade eden Kılınç, “Siirt’te yeni vakaların çıktığını görüyoruz. Şehrimizde bir vaka hareketliliği var son zamanlarda. Üç dört aydır rahat olan Siirt’te de yaklaşık bir aydır vaka hareketliliği var. Normalleşmenin şu an erken olduğunu düşünüyoruz.” sözlerini kullandı.

“Siirt İçin Normalleşme Düşünülemez”

Siirt için normalleşme düşünülemeyeceğini belirten Kılınç, “Bilim Kurulu her şeyi görüyor detaylı bir şekilde. Vaka artışlarının nerede olduğunu ve aşılama oranlarını sistematik bir şekilde görüyor. Siirt turuncu bölgede yer alıyor şu an. Bundan dolayı Siirt için normalleşme düşünülemez. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu karar verecek ama güneydoğuda yer alan diğer iller gibi olmamalı. Normalleşmeye geçerken daha dikkatli davranmak gerekiyor.”

Son olarak bir süre daha aşılama oranlarının arttırılmasının beklenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Kılınç, sözlerine şunları ekledi; İlimizde aşılama oranları daha arttırılamadı. Bence biraz beklenip aşılama oranları arttırıldıktan sonra normalleşmeye geçilmeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TABİPLER ODASI: SİİRT İÇİN DAHA ERKEN, TAM KAPANMA LAZIM
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!