Süslü Kadınlar Mardin’de Pedal Çevirdi

Süslü Kadınlar Mardin'de Pedal Çevirdi

Türkiye’nin birçok noktasında düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nun bu seferki durağı Mardin oldu.

Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği desteğiyle gerçekleştirilen bisiklet turuna onlarca kadın bisikletleriyle katıldı.

Bisikletleri ile beraber kendilerini de süsleyen kadınların birçoğu çocuklarını da yanlarında getirirken, bazı kadınları eşleri de yalnız bırakmadı.

Karayolları Parkında başlayan Bisiklet Turu, Vali Ozan Caddesi üzerinde yaklaşık 4 kilometrelik bir parkurda gerçekleştirildi. Bisiklet Turu’nun tamamlanmasının ardından Süslü Kadınlar adına Şeval Yuca açıklama yaptı.

Amaçlarının kadınların bisikletleri ile trafikte var olduğunu göstermek olduğunu savunan Yuca, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme haklarının bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz, binlerce kadın, pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.” dedi. 

Mardin Haber – Zilan Dağ

Exit mobile version