Su Açıklamasına Polis Müdahalesi

Su Açıklamasına Polis Müdahalesi

Yeşil Sol Parti Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Siirt’te yaz aylarının başından beri yaşanan su sorununa yönelik açıklama yapmak istedi. Polis 15 günlük gösteri toplantısı ve yürüyüş yasağını gerekçe göstererek engelledi.

Siirt’te yaz aylarının başından bu yana su sorunu yaşanıyor. Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş konuya ilişkin SİSKİ Müdürlüğü önünde açıklama yapmak istedi. Polis, 15 günlük gösteri toplantısı ve yürüyüş yasağını gerekçe göstererek açıklamanın yapılamayacağını söyledi. Ardından sadece vekilin SİSKİ Müdürlüğü önünde açıklama yapılmasına izin verildi.

Vekil Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Bu kadar insani bir sorunu bile dile getirirken bu muamele ile karşı karşıya kalıyoruz. İnsanlıktan nasibi almamış bu uygulama ile karşı karşıya kalıyoruz. Yapılan tam olarak hukuksuzluktur. Halkın idaresine kayyım atayanlar bu zihniyetin ürünüdür.” dedi.

Vekilin açıklaması sırasında polis, gruba müdahale etti. Vekil ile polis ekipleri arasında tartışma yaşandı. Grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı.

Exit mobile version