SORUYORUZ! Siirt’in sağlığı kimlere emanet?

SORUYORUZ! Siirt’in sağlığı kimlere emanet?

Siirt İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birçok noktada aksamalar, hijyen ve yönetim eksikliği akıllara “Siirt sağlığı kimlere emanet” sorusunu getiriyor.
Aşı çadırlarının yeniden kurulmasıyla Ne Haber Ajansı muhabirleri alanları ziyaret ederek konuyla ilgili gözlem yaptı. Birçok çadırda maske ve hijyen kurallarının hiçe sayıldığı görülürken personelin tutumu vatandaşa adeta aşıya gelmeseniz de olur dedirtiyor.
Öte yandan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizlikten eser olmadığını da görüntüleyen muhabirlerimiz şehrin sağlıkta sınıfta kaldığını gözler önüne seriyor.
Bazı duyarsız vatandaşlar tarafından kirletilen hastanenin onlarca temizlik personeli olmasına rağmen temizlenmemesi tepkiyle karşılanıyor.
Sağlığın her şeyin başında gelmesi gerekirken hastanenin içinde bulunduğu durum sağlığın korunmadığını gözler önüne seriyor. Test vermeye bile çekinen vatandaşlar ne tedavi için ne aşı için sağlık kuruluşlarına gitmeye çekiniyor. Bu gibi sorumsuzlukların giderilmesi için başta İl Sağlık Müdürü ve hiçbir yetkilinin de adım atmaması tepkiyle karşılanıyor.

 

IMG_8987

Exit mobile version